maandag 22 april 2024
spot_img

Boeren en tuinders pakken uit met kerst

In aanloop naar de kerstdagen, in dit roerige jaar, zoeken we allemaal naar verbinding. We hebben behoefte aan contact met onze naasten, ook nu dat even niet (fysiek) kan. Om toch met een warm gevoel de kerstdagen in te gaan ‘pakken boeren en tuinders uit met kerst’. Een initiatief van LTO Noord, Boert Bewust en ZLTO.

‘Wij nodigen je graag uit om in de dagen voor kerst, in eigen omgeving en vanuit je eigen auto, met je gezin te genieten van een avond uit op het sfeervol verlichte platteland’, zegt Dirk Bruins, voorzitter van LTO Noord. ‘Uiteraard geheel coronaproef en volgens de RIVM-richtlijnen. Op www.boerenentuinderspakkenuitmetkerst.nl zie je in één oogopslag wat er in jouw buurt wordt georganiseerd en kun je je eenvoudig aanmelden’.

Platteland in kerstsfeer
Op verschillende locaties in Nederland worden op 18 en 19 december door boeren en tuinders activiteiten georganiseerd voor het hele gezin. Denk aan puzzeltochten, verlichte boerderijenroutes en gezellig aangeklede afhaalpunten (drive-throughs) om bijvoorbeeld streekproducten op te halen en alvast lokaal je kerstboodschappen te doen.

In de regio
Twee routes zijn uitgezet, één rondom Twisk en ook één in Drechterland. Iedere deelnemer krijgt een lijst van de vele kraampjes langs de route. Bij sommige kraampjes kun je de producten van te voren bestellen. Op deze manier kan de doorstroming worden gewaarborgd. Ook zijn er verschillende kersttentoonstellingen en bij diverse boeren en tuinders rijd je over het erf of door de stallen. Kortom het wordt een avonturen rit die ons nog lang zal heugen.
Denk wel om het vooraf aanmelden!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen