maandag 22 april 2024
spot_img

Boerenlandpad bij Bobeldijk maakt wandelrondje nog aantrekkelijker

Afwisseling, dat is wat wandelaars zoeken. Een verharde ondergrond in stedelijk gebied, onverhard in de natuur. Maar het leukste is toch een wandeltocht over een boerenlandpad, het liefst met overstap.

Het wandelnetwerk van Noord-Holland biedt genoeg afwisseling in zowel omgeving als in verharde en onverharde paden maar boerenlandpaden zijn minder talrijk. Daarom staan het Recreatieschap Westfriesland en de gemeente Koggenland er graag bij stil dat het boerenlandpad in de Bobeldijkroute nu voor het publiek is opengesteld.

Bij de realisatie van het wandelnetwerk was de Bobeldijkroute een route die door omstandigheden wat meer tijd vroeg. De route kwam mede tot stand in goede samenwerking met de familie Dekker die het boerenlandpad openstelde voor het publiek. Ook kan door de aanleg van een duiker nu de brede Slimtocht overgestoken worden, een van de grote watergangen in het gebied. De Bobeldijkroute voert verder langs een waterberging van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en over het genoemde schitterende boerenlandpad langs de Veersloot.
Hier zal voorzitter Nico Slagter van het Recreatieschap in zijn woordje aandacht aan besteden, voordat het boerenlandpad met een korte wandeltocht officieel wordt geopend.

Het boerenlandpad bij Bobeldijk is onderdeel van het wandelnetwerk Westfriesland en is mede mogelijk gemaakt door financiering van de provincie Noord-Holland.

De Bobeldijkroute is ongeveer negen kilometer lang en te vinden op www.wandelnetwerknoordholland.nl. Het pad is onderdeel van de paarse route die begint bij startpunt Zuidermeer.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen