maandag 22 juli 2024
spot_img

Bouwwerken Andijk opeens landelijk nieuws

In de editie van dagblad Trouw schreef onderwijs journalist Merijn van Nuland over huttendorp Andijk. Ineens was ‘woningbouw’ in ons mooie dorp landelijk nieuws.

“Als journalist hou ik mij bezig met artikelen over onderwijs en dus werk ik ook vaak met kinderen in de schoolgaande leeftijd. Aan het einde van de zomervakantie was ik op zoek naar hoe men de overgang van vrije tijd naar ‘schoolse tijden’ kon te markeren. Scholen in regio Noord had tot begin september nog vrij en dus ging ik eens rondsnuffelen op internet op zoek naar iets leuks in Noord Holland. Zo kwam ik in Andijk.”

Huttendorp
Samen sjouwen, overleggen dan bouwen. Dat is huttendorp. Groepjes kinderen maken hun eigen hut onder toezicht en begeleiding van enthousiaste vrijwilligers. Vrije tijd en veel plezier, samen met vriendjes markeren de laatste schoolweek. Deze week kijken kinderen al vanaf de eerste vrije dag van de zomervakantie naar uit. Hierna begint school weer. “Maar eerst nog lekker bouwen.”

Onder de indruk
Merijn nam contact op met de organisatoren en werd meteen warm onthaald. Hij was van harte welkom en belandde zo op ‘de bouwplaats van jong Andijk’. “Huttendorp is in Andijk super goed georganiseerd. Zowel de organisatie, de vrijwilligers als vooral de deelnemende kinderen straalden van oor tot oor. In diverse bouwwerken ben ik enthousiast rondgeleid. Ik snap wel dat de Andijker jeugd hier graag bij is.”

Wereldnieuws
Merijn heeft zelf ook een geweldige indruk achter gelaten. “Hij vond onze hutten zo mooi dat we nu wereldnieuws zijn! Dat had ik nooit verwacht,” aldus een enthousiaste huttenbouwer.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen