maandag 24 juni 2024
spot_img

Boze Andijkers maken heel wat los

In de Andijker van afgelopen week heeft u kunnen lezen hoe boze bewoners van villapark ‘Lange Deele’ geconfronteerd worden met bouwplannen die hun inziens in strijd zijn met eerder gemaakte afspraken.

In een schriftelijke reactie op het artikel over boze inwoners uit Andijk laat wethouder Andrea van Langen ons weten: “Als wij een aanvraag voor een vergunning binnen krijgen, dan moeten wij onderzoeken of dat voldoet aan de wettelijke eisen die er voor die aanvraag zijn. In dit geval voldeed de aanvraag aan wat in het bestemmingsplan staat aangegeven en dan kunnen we als gemeente de aanvraag niet afwijzen. Het is goed dat er een bezwarencommissie is, die nog eens bekijkt of wij dat op een juiste manier gedaan hebben. In de tussentijd wil ik de verschillende partijen om wie het gaat oproepen om met elkaar in gesprek te gaan.”

Ongetwijfeld krijgt dit verhaal een vervolg. Ons is inmiddels ter ore gekomen dat er op meerdere plaatsten in Andijk onzorgvuldig wordt omgesprongen met bouwplannen, wijzigingen van bestemmingsplannen en reeds gemaakte afspraken.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen