woensdag 19 juni 2024
spot_img

Brandweerkoopje veiling Sarto

Op 7 oktober was het dan zover: Joris Steltenpool mocht zijn partijtje vieren. Zijn vader had op de veiling van Sarto het brandweerkoopje gekocht. Dit partijtje werd in de brandweerkazerne aan de Hoekweg gevierd. En een paar weken geleden zocht de moeder van Joris contact met ons op. Ze wilde graag het partijtje op 7 oktober doen met 6 vriendjes van hem.
Dus om 15.15 uur werden ze opgehaald van de Bangertschool en reden we naar de kazerne. Daar aangekomen was de kazerne versierd en lagen de cakejes al klaar om versierd te worden. Na deze overheerlijke traktatie die de kinderen prachtig versierd hadden werd Joris even meegenomen en konden zijn vriendjes de meegebrachte cadeaus verstoppen. Joris kwam terug en de eerste speurtocht kon beginnen. Ondertussen werden de eetsporen opgeruimd.

Nadat alle cadeaus opgespoord waren door de jarige job, gingen we naar de ruimte waar de pakken hingen. Alle kinderen mochten een pak aan en gingen op de foto. Een echte brandweerman!!

Toen met de wagen naar buiten en uitleg door brandweerman P. Aker. Alles werd bekeken en soms zelfs even vastgehouden. Na de uitleg mochten de kinderen zich nog even uitleven met de spuit. Ze moesten proberen een bal weg te spuiten.
Na dit zware werk was het weer even tijd voor een versnapering. De kinderen mochten snoepje happen. Lekker allemaal even het hoofd koelen. Want daarna werd de warmtebeeldcamera erbij gepakt en hadden de kinderen weer een speurtocht voor de boeg.
Als afsluiting kregen de kinderen een patatje of poffertje om te eten. En natuurlijk een vuurtje om een worstje te roosteren. De kinderen gingen naar ons idee voldaan naar huis met een mooie ervaring en dit was de volgende dag op school ook te merken. De kinderen waren zo enthousiast thuisgekomen, dat de moeders het er de volgende dag ook enthousiast over hadden. Dus wie weet komt dit koopje er weer op de veiling van 13 maart 2020.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen