maandag 24 juni 2024
spot_img

Breek de Week

Breek de Week verzorgt met enige regelmaat een gezellig driegangen diner voor alleengaanden in de Lichtboei 2.0, aan de Hoekweg 12a. Het is ruim twee jaar geleden opgezet door enkele dames van de Gereformeerde Kerk in Andijk.
Alle alleengaanden zijn welkom, zonder onderscheid naar leeftijd, geloofsovertuiging, of wat dan ook. Kortom, het is voor een ieder die normaal gesproken alleen zit te eten.

Voor ons als team van Breek de Week beginnen de voorbereidingen al een maand van te voren met de hamvraag: Wat gaan we eten? Daarna vragen we onze vrijwilligers om voor de gasten te koken of om de mensen op te halen die niet in de gelegenheid zijn om zelf te komen. Het  is nog een hele organisatie, maar gelukkig kunnen we op een grote groep vrijwilligers terug vallen, zodat we niet alles zelf hoeven te doen.
Maar er komt nog meer bij kijken; we zijn de middag zelf altijd al op tijd aanwezig, want er moet eerst nog een hoop werk verzet worden. Tafels indelen, stoelen neerzetten, de tafels dekken en van een kaarsje en een bloemetje voorzien. Ook zorgen we voor een achtergrondmuziekje. Bij binnenkomst krijgen de gasten een drankje aangeboden en is er gelegenheid om even bij te praten.
Tegen zes uur neemt één van ons even het woord; de gasten worden dan nogmaals hartelijk welkom geheten en gaan we meestal voor in gebed. Ook hebben we wel eens een mooi gedicht dat we voorlezen. Meestal wordt er dan een tipje van de sluier opgelicht over de maaltijd die komen gaat. Wij brengen steeds een driegangenmenu op tafel. Vaak starten we met een lekkere soep, keuze uit meerdere hoofdgerechten, gevolgd door een lekker dessert. We brengen daar de nodige variatie in, en serveren hoofdgerechten die iemand niet zo snel voor zich alleen maakt.
Ter afsluiting wordt nog een kopje koffie en thee geschonken, waarna iedereen weer huiswaarts keert. En dit alles voor € 5 per persoon.

We merken dat het altijd een zeer geslaagde avond is, de gasten gaan voldaan en blij naar huis. We hebben er zelfs een naam aan gegeven: Breek de Week!
We houden de maaltijden namelijk op de donderdag (zo’n beetje halverwege de week),  vandaar dus deze naam. Breek de Week is op Andijk al helemaal ingeburgerd!

Als u ook wilt komen eten: de volgende keer is op 25 januari 2018. U kunt zich vanaf 8 januari hiervoor opgeven bij Gerda Gorter (592494) of bij Sjanni de Vries (720179).

Doe dat wel op tijd, we hebben plaats voor 36 personen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen