zondag 23 juni 2024
spot_img

Bridgeclub Andijk vierde het 80 jarig bestaan

Zaterdag 11 mei heeft de Bridgeclub B.C.A. uit Andijk het 80-jarig bestaan van de club gevierd in haar vaste onderkomen Sarto in Andijk. Ruim 80 van de 98 leden waren aanwezig op dit feest. Voor de deelnemers was een bakwedstrijd uitgeschreven volgens het concept “Heel B.C.A. bakt”. Er kwamen 15 taarten binnen, waaronder een aantal prachtige exemplaren. Voor de jury, bestaande uit Carlo Bot (eigenaar Sarto) en Hans Besseling (ex-bakker) een hele klus om de nummers 1 t/m 3 aan te wijzen. Bij de jurering werd op een 5-tal punten een beoordeling gegeven en uiteindelijk kwam Anneke Naarding er als de beste bakker van de bridgeclub uit. 2e werden Co en Leonie Koeman en 3e Frans Spruit. Voor alle deelnemers was er een fles wijn en voor de winnaars een mooie bakschort met de tekst “Beste bakker Bridgeclub Andijk”plus een cadeaubon van bakker Swart.

Na de jurering werd de taart uitgedeeld en kon begonnen worden met een bridgedrive georganiseerd door Peter Naarding, waar het deze keer om geld ging, monopolygeld wel te verstaan. Er werd fanatiek gespeeld en na 7 ronden bleek Piet Moolenaar het meeste geld te hebben vergaard. 2e werd Nicolette Swart. Tijdens het borreluurtje werden Annemarie Kuin en Leny van de Sluis (helaas verhinderd) in het zonnetje gezet met een mooi boeket omdat zij iedere donderdagavond aanwezig zijn tijdens de competitie om iedereen van koffie en of een borrel te voorzien. Het warm en koud buffet zag er fantastisch uit en iedereen genoot met volle teugen. Tijdens het buffet zorgden Erik en Coby Zilver voor wat achtergrondmuziek wat de sfeer zeker ten goede kwam. Tiny Aker en Jans Eigenstein hadden nog een leuk stukje over hoe je (niet) moet bieden bij het bridgen.

Daarna werd het oudste lid van de vereniging, Cor Piet Broer in het zonnetje gezet met een mooi boeket en kreeg hij een “Krasse knarren certificaat” aangeboden. Cor Piet is ruim 60 jaar lid van de club en met zijn 83 jaar nog steeds een fanatiek bridger. De grote verrassing van de avond was wel dat aan de wedstrijdsecretaris Piet Moolenaar door Bert Ouwekerk van het regionale bestuur van de bridgebond een “KEI” werd uitgereikt. Deze werd namens de feestcommissie aangevraagd door het bestuur van B.C.A. voor het vele werk dat Piet in de loop der jaren als voorzitter en wedstrijdsecretaris heeft gedaan en nog steeds doet. Voor Piet een enorme verrassing en een glunderende Piet op de foto. Voor alle leden van de club was er ook nog een presentje in de vorm van een spel bridgekaarten, met het logo van het 80-jarig bestaan van de club bedrukt. De dag werd afgesloten met koffie en wie nog zin had in een puntje taart kon hier nogmaals van genieten. Al met al een zeer geslaagde dag waar nog lang over zal worden nagepraat.
De club kan nog steeds nieuwe leden gebruiken. Voor meer informatie zie de website van Bridgeclub Andijk of neem contact op met de voorzitter van de club Lolke Kooiman, l.kooiman@quicknet.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen