woensdag 19 juni 2024
spot_img

Briljant Huwelijk voor echtpaar Butterman – Haak

Op 6 mei 2019 hopen ze samen met familie, vrienden en bekenden hun briljanten huwelijk te kunnen vieren. Op die dag is het echtpaar 65 jaar getrouwd. Een felicitatie waard!

Als jong meisje woonde Afie in Wolfheze. Op driejarige leeftijd is zij naar Andijk verhuisd. “Mijn vader was schilder en nam een bedrijf over in Andijk. Vanaf toen heb ik altijd op Andijk gewoond.” Jaap is geboren in Rotterdam, maar had altijd al binding met Andijk.

“Mijn ouders woonden hier op Andijk, maar moesten gedwongen verhuizen toen in 1920 de dijk werd verbreed. Zo’n 400 huizen moesten daarvoor wijken. Zo belandden wij met het gezin in Rotterdam en daar werd ik geboren. Mijn familie woonde nog steeds op Andijk, dus de binding bleef.”

Hongerwinter
Tijdens de periode, die we nu kennen als de hongerwinter, kwam Jaap Butterman lopend vanuit Rotterdam naar familie op Andijk. Hij was toen 13 jaar. “Hier was eten voldoende en ik kon werken in het bedrijf van mijn oom tegen kost en inwoning. Ook mijn oudere broer was al voor de oorlog bij mijn oom aan het werk gegaan.

Vader en moeder overleden en op jonge leeftijd werd ik wees. Wij -broers en zus samen- zijn toen gaan wonen in de stolp van Schuurman aan de Kastanjelaan op Andijk. Wij draaiden daar ons eigen huishouden. We woonden daar op zichtafstand van Afie.”

Opgewacht na de gym
Jaap had als 18 jarige zijn oog laten vallen op zijn iets jongere buurmeisje. “Als je iets wilt, zal je actie moeten ondernemen,” lacht hij. Zo geschiedde. Na de gymles stond hij haar op te wachten en inmiddels zijn zij 65 jaar getrouwd. Samen hebben zij op diverse plekken op Andijk gewoond, waarvan de langste tijd – maar liefst 52 jaar- in het oude huis van opa en oma aan ‘het Betonpad’.

Sinds 4 jaar wonen zij in een schitterend appartement aan de Middenweg. “Die kans deed zich voor en we zijn erg blij op deze nieuwe stek. Hoewel dat best wat voeten in aarde heeft gehad om die beslissing te nemen.”

Vieren met elkaar
Het briljanten paar viert het 65 huwelijk in het Dorpshuis. “We zijn heel blij dat we met elkaar, de kinderen, hun partners en de kleinkinderen dit feest mogen vieren. We gaan er volop van genieten!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen