zondag 26 mei 2024
spot_img

Bubbel

Ik zal met de deur in huis vallen; ik zit erin en niet zo zuinig ook. Hoog opgeleid, getrouwd met een hoogopgeleide vrouw, een meer dan goed salaris, een vrijstaande woning mét warmtepomp en zonnepanelen en een elektrische auto voor de deur. Voor ons was er geen energiecrisis, we verbruiken toch bijna niets. Zoon op tennis, dochter op paardrijden en daarnaast natuurlijk lid van de gemeenteraad. Elk jaar op fietsvakantie met zes vrienden waarvan er geen één met zijn handen werkt. Bij een bank denk ik aan vermogensbeheer en niet aan voedsel.

Soms zit ik er hoofdschuddend bij als ik hoor dat de asielzoekers het probleem zijn omdat zij de woningen wegkapen terwijl onze kinderen al jaren wachten op een huis. Weten die mensen dan niet dat het CBS heeft becijferd dat in onze regio slechts 5,4% van de vrijkomende corporatiewoningen naar een huishouden met statushouders gaat? Corporatiewoning? Sorry, ik bedoel huurhuis. Ook nog zoiets, ik gebruik onbewust moeilijke woorden die niet iedereen direct begrijpt. In de raad betrap ik mijzelf daar ook weleens op.

Hoe kun je nu op de PVV stemmen! Heb ik weleens geroepen. Weten ze dan niet dat een asielstop niet mogelijk is omdat we te maken hebben met internationale verdragen? En weten ze dan niet het afschaffen van het eigen risico en de btw op boodschappen en het verlagen van de AOW-leeftijd naar 65 jaarlijks € 18 miljard kost?

Of ze het nu wel of niet weten, maakt dat die 1.000 Andijkers die op Geert hebben gestemd dom of racistisch? Nee, natuurlijk niet. Net zoals ik niet woke of elitair ben. Maar ik blijf het ingewikkeld vinden om “het volk” te vertegenwoordigen als ik mijzelf slechts omring met een klein deel van datzelfde volk. En toch blijf ik het proberen.

Martijn Droog
Raadslid CDA

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen