donderdag 22 februari 2024
spot_img

Buiten zwemmen! 30 april opening 2022

Volhouden allemaal! Nog minder dan twee maanden en dan kan er weer buiten gezwommen worden in het leukste openlucht zwembad in de regio. De Weid kondigt de opening van de Webkassa weer ruim van tevoren aan en voor vroegboekers is er weer een interessante korting op de abonnementsprijzen. Maar daarvoor moeten de handen nog wel even uit de mouwen:

Schoonmaakdag 9 april aanstaande
Voordat kinderen en volwassenen weer kunnen zwemmen natuurlijk eerst de poetsbeurt van de speeltoestellen, tafels, stoelen, perrons, airtramp, entree enzovoort. Er is voor iedereen iets te doen, of je nu een uurtje komt helpen of langer. Schoonmaken van circa 10.00 uur tot circa 14.00 uur. Help je De Weid gereed te maken voor seizoen 2022?

Tegelwerk heeft schade; in maart herstel
Het tegelwerk in het grote bassin houdt het -mede dankzij de professionele vernieuwing van het voegwerk rond 2012 door Nees Tegelwerken- al zo’n 30 jaar vol. Het einde van de hechting en levensduur nadert echter. Temperatuurverschillen, chloor, vorstinwerking eisen langzaam maar zeker hun tol. In maart volgt een noodreparatie en onderzoek naar de beste herstelmanier voor de onthechting van flinke delen van het tegelwerk.

Prijsstijging en BTW-vrijstelling bedreigen onderhoud zwembaden
De Weid spaart jaarlijks voor uitgaven aan groot en klein onderhoud. Nu het tegelwerk van het grote bassin zich langzaam maar zeker aandient (de vloer en trap van het middenbad werd een paar seizoenen geleden al vernieuwd) wordt de prijsstijging van materiaal en arbeidsloon keihard gevoeld. Nog harder komt de verandering van de BTW regels aan; zwembaden mogen geen BTW meer verrekenen. Dankzij de fiscus is de spaarpot dus bijna een kwart minder waard.

Vrijwilligers gezocht!
De Weid kan niet bestaan zonder de hulp van vrijwilligers. Vele tientallen mensen zetten zich belangeloos in gedurende het seizoen. Toch kan De Weid nog wel mensen gebruiken! Met name voor de bezetting van de kassa/kiosk, maar ook voor snoei en zaagwerk bijvoorbeeld. Heb je een aantal keren in het seizoen gelegenheid? Meld je dan even via info@deweid.nl

 

Meest gelezen laatste 7 dagen