dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Buitenpoorters vooraan in West-Friese Wielertweedaagse

De West-Friese Wielertweedaagse heeft Sanne Bouwmeester en Robin Blummel als winnaars gekregen. Waar Bouwmeester in de slotetappe in Enkhuizen de leiderstrui overnam van haar ploeggenote Marielle Meijering, stond Blummel al na de openingsdag in Ursem aan de leiding.
De ploegentijdrit in Ursem bleek zeer belangrijk. Blummel reed met zijn ploeggenoten van Volkers Wessels naar de tweede stek. In de daaropvolgende etappe sloeg hij zijn slag. Doordat de renners van de IJsselstreek de slag miste, kon Blummel de gele leiderstrui overnemen. Een dag later miste hij in Enkhuizen de kopgroep. Met zijn ploeggenoten hield hij echter het verlies beperkt, waardoor hij het gele tricot om zijn schouders hield. Met ritwinst van de in Andijk opgegroeide Sjors Dekker viel er in de 160 kilometer lange slotetappe West-Fries succes te noteren.

Bij de vrouwen ging de leiderstrui op de slotdag wel over in andere handen. Mariele Meijering zag haar ploeggenote Sanne Bouwmeester een plaats vinden in de kopgroep. Meijering ging nog wel in de achtervolging, maar kon vooraan geen aansluiting meer vinden. Bouwmeester spurtte in de honderd kilometer lange slotrit naar plaats twee, waarmee ze nog nipt etappewinnares Amber van der Hulst van het lijf te houden.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen