maandag 24 juni 2024
spot_img

Buitenspecialist Zwartgroen nu nog groener!

Bij Zwartgroen kunt u terecht voor kunstgras en terrasschermen, voor glazen schuifwanden, pergola’s en diverse soorten doek, net, gaas, zeil en folie. Maar ook voor grind & split, kantopsluiting en tuinverlichting. “Wij hebben heel veel materialen voor uw tuin en voorzien u niet alleen van het juiste advies en materialen, maar kunnen deze ook desgewenst voor u plaatsen.”

“Wij werken veel met groen, hebben ongeveer alles wat u nodig hebt in uw tuin of tuinbouwbedrijf. Maar daarnaast zijn we zelf ook steeds groener aan het worden. We maken bewuste keuzes met het bedrijf en zijn trots op de grote stap die we eind april hebben volbracht.”

Een goed milieu begint bij onszelf
Het pand aan de Industrieweg 5 had een dak, dat aan vervanging toe was. “Het dak was niet meer waterdicht en nog van asbest. Een materiaal dat niet langer meer gebruikt wordt voor bekleding van daken wegens gevaren die het kan opleveren voor de gezondheid van de omgeving. Asbestvezels kunnen vrijkomen door weer en wind, deze asbestvezels vormen een gevaar voor de volksgezondheid. Daar wilden we dus vanaf,” aldus Edwin Winter.

Maart 2020 dak eraf
Zwartgroen is een jong bedrijf met frisse en gezonde blik op de toekomst. “Een goed milieu begint bij jezelf. Tijd om ook het bedrijfspand bij verbouwingen nog meer te vergroenen! Mee gaan met de tijd en blijven innoveren,” vertelt Edwin . Dit jaar april is het nieuwe dak inclusief isolatie erop gegaan. “Het voormalig pand van de Akkerbouw/Welkoop voldeed niet meer aan de bouwnormen anno 2020 en kan er nu weer jaren tegenaan.”

April 2020 Zonnepanelen
Eind april 2020 lagen ook de zonnepanelen op het dak. “Zon en wind zijn eeuwige energiebronnen die altijd voorradig zijn. Zonnepanelen op ons dak is een duurzame keuze. Met deze 100% groene energiebron, produceer je je eigen duurzame energie en draag je bij aan een duurzame wereld,” vertelt Edwin met gepast trots. “De data en feiten liegen er ook niet om: de 870 zonnepanelen op het dak van Zwartgroen hebben een verwachte opbrengst van 295000kwh. Het gemiddeld gebruik van een gezin/huishouden is 3500kwh en dat betekent dat wij ongeveer 85 huizen/gezinnen kunnen voorzien in Andijk van stroom!”

Laadpalen in nabije toekomst
Met het plaatsen van het nieuwe dak en de zonnepanelen is een grote stap gezet, maar er liggen nog meer plannen klaar om uitgerold te worden. “Er rijden steeds meer elektrische auto’s, daarom willen we in de nabije toekomst enkele laadpalen gaan plaatsen. Elektrische auto’s kunnen dan ook laden aan de Industrieweg 5. Binnenkort kunt u dus niet alleen meer tanken, maar ook groene energie laden!”

Meer informatie
Zwartgroen vindt u aan de Industrieweg 5, 1619 BZ Andijk. Bereikbaar op: 0228-748123 / 06-28958001 en via info@zwartgroen.nl of kijk op de uitgebreide website www.zwartgroen.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen