vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Buitenzwemmen gestopt; werk begint!

Nieuw tegelwerk
Voor de technische- en groenvrijwilligers van De Weid starten binnenkort twee grote projecten. Het complete tegelwerk op de wand aan de kant van de startblokken moet worden vervangen. Volgende week begint het sloopwerk; handen uit de mouwen dus om puin te ruimen!

Peutertuin aanleggen!
Dankzij de bijdragen van de diverse dorpsveilingen en Rabo clubactie komt de Peutertuin nu echt in beeld. De vrijwilligers bereiden het werk voor en inmiddels is een keuze gemaakt voor een harstikke leuk speelkasteel voor de allerkleinsten (foto). Een stukje sponsoring wordt nog gezocht waarvoor De Weid binnenkort de Andijkse bedrijven beleefd zal benaderen. Hopelijk zijn zij net zo enthousiast als de vrijwilligers!

BTW nadeel wordt gevoeld
De Weid doet planmatig onderhoud en probeert zich ieder seizoen te verbeteren en nóg wat meer te bieden voor jong en oud. De beide projecten betekenen een forse uitgave voor het zwembad. Hiervoor is met veel discipline gespaard. Extra zuur is het dat van het spaargeld door plotsklaps gewijzigde belastingregels vanuit de overheid dit jaar 21% is verdwenen. Ingaande 2019 kan De Weid immers geen BTW meer terugvragen. Een nadeel dat bij deze uitgaven zwaar wordt gevoeld. Dit seizoen heeft Medemblik een stukje gecompenseerd, maar over het restant en de toekomst is geen duidelijkheid. Wordt vervolgd.

Ook vrijwilliger worden? info@deweid.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen