donderdag 22 februari 2024
spot_img

Burendag Hoekweg/Melkweg 25 september 2021: hoe het allemaal begon….

Voor het begin moeten we terug naar januari 2020: een uitnodiging van Annemieke en Alfred voor een nieuwjaarsborrel bij hen thuis. Een enorm succes, ik denk dat iedereen wel even langs is geweest. “Dit moeten we vaker doen!” “Van de zomer doen we een BBQ!”
Helaas weten we allemaal dat het in de zomer van 2020 onmogelijk was om er met zijn allen een gezellig feest van te maken.

We spoelen door naar juni 2021: Christien, de buurvrouw van Annemieke, komt op de buurtappgroep met de vraag of er mensen zijn die mee willen doen met de burendag. Heel veel positieve reacties en een nieuwe burendagappgroep is het resultaat.
Uiteindelijk nemen Jolanda, Christien, Annemieke, Ank en Maaike het op zich om het hele gebeuren te organiseren. Later zal Suzanne daar nog bij komen.

De grote vraag is wat we gaan doen? Om in aanmerking te komen voor een bijdrage van het Oranjefonds, moet er een maatschappelijk tintje aan de dag gegeven worden en er wordt besloten dat we vogelhuisjes gaan schilderen en bloembollen gaan planten.
Taken worden verdeeld en iedereen gaat hard aan de slag om er een geslaagde dag van te maken.
Mede door de sponsoring van schilderbedrijf v/d Braber, Ranzijn, Dansen enzo, Stumpel office supplies, Breg Boon en Sauna Suomi, kunnen de kosten laag worden gehouden en zijn er voldoende materialen om iedereen aan het werk te zetten.

Welkom op Burendag! Foto aangeleverd

De dag zelf…
Om half drie wordt iedereen ontvangen met koffie, thee, limonade en gebak. Ook worden er naamkaartjes en BBQ-bonnen uitgerijkt.
Na een kort welkomstwoordje krijgt iedereen zijn of haar bollenpakket en kan men aan de slag. Helaas was er te weinig regen gevallen en was de grond keihard, dus als u binnenkort langs de Hoekweg loopt of fietst, is het niet ondenkbaar dat u daar mensen langs de kant van de weg bollen zult zien planten.
Voor de jongere generatie staat er verf klaar om de vogelhuisjes te beschilderen. Ook is er de mogelijkheid om happy stones te maken.
Rond 5 uur wordt er begonnen met de BBQ. Salades, brood, saus, kruidenboter en drankjes komen op het buffet en iedereen doet zich tegoed aan het lekkers.
De organisatoren kunnnen eindelijk ontspannen en terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Maaike Preijer

Meest gelezen laatste 7 dagen