zondag 26 mei 2024
spot_img

Buurman en Buijsman op klassiekerpodiums

Twee West-Friese talenten zorgden zondag voor een uniek gebeurtenis. Zowel Eva Buurman als Nina Buijsman snelde naar een derde stek in een klassieker. Wervershoofse Buurman toonde zich in de Belgische klassieker Trofee Maarten Wijnants. Na 120 kilometer snelde Buurman in de door Marianne Vos gewonnen 120 kilometer lange koers naar een derde stek in de massasprint.

Haar ploeggenote Buijsman tekende 300 kilometer noordelijker eveneens voor een derde stek. In de Ronde van Zuid-Oost Friesland maakte de 19 jarige Bovenkarspelse deel uit van een dertiental die bijna de gehele 125 kilometer lange waaierkoers beheerste. Richting de finishstreep in Appelscha trachtte Buijsman tot tweemaal toe tevergeefs weg te komen. In de sprint met dertien greep ze vervolgens haar eerste podiumplaats van het seizoen.

Een dag eerder noteerde Sjors Dekker al een vijfde stek in Zuid-Oost Friesland. De zeer aanvallend ingestelde Andijker maakte onderdeel uit van een elftal die op 25 kilometer van de meet voor de aanval koos. Dekker trachtte zijn kompanen met een late aanval te verrassen, maar moest uiteindelijk toch met zijn vluchtgenoten sprinten voor de winst. West-Frisia ploeggenoten Sven Broekaart en Dex Groen passeerden als veertiende en zeventiende de eindstreep.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen