woensdag 24 april 2024
spot_img

Buurtpunt familie Vos: persoonlijk breng- en afhaalpunt

Aan de Rose Précocestraat nr. 5 is het van maandag t/m vrijdag tussen 16.00 en 21.00 uur een drukte van belang. Reden? Dan kunnen mensen hun pakjes komen halen of brengen. Fam. Vos zorgt er persoonlijk voor dat je pakket op de juiste manier verwerkt wordt.

In beweging
Zo’n 3 jaar geleden bedacht Siska dat haar man Peter meer in beweging moest komen. Peter is in zijn mobiliteit beperkt geworden na een motorongeluk in 2012. Kort daarvoor had hij zich om laten scholen tot vrachtwagenchauffeur, omdat hij zijn oorspronkelijke beroep als dakdekker niet goed meer uit kon voeren. Met o.a. pijn in de ellebogen werd het dakdekken te zwaar. Nu kon hij echter ook niet verder als chauffeur, maar belandde hij op de bank. Daar wilde Siska hem van af hebben. Ze bedacht dat hij wat mobieler moest worden. En ook zou de sociale kant vergroot moeten worden, want Peter kwam feitelijk de deur niet meer uit. Zijn wereld werd gaandeweg steeds kleiner.

Gouden greep
Siska ontdekte ViaTim. Deze organisatie biedt mensen de mogelijkheid om van hun huis een buurtpunt te maken. Het leek Siska de ideale oplossing: Peter zou pakjes moeten aannemen en overhandigen. Dus in beweging en hij had gelijk even contact met iemand, met natuurlijk ruimte voor een praatje. Het bleek een gouden greep te zijn!

Inmiddels zijn ze geroutineerd en helemaal ingesteld als buurtpunt. In de gang staan stellingen met pakjes en de namen van geadresseerden erop. Iedere stelling staat voor een koeriersbedrijf, zodat Peter snel weet waar hij moet kijken. Het is efficiënt ingedeeld, waardoor mensen niet lang hoeven te wachten.

De smartphone is onontbeerlijk bij het verwerken van een pakket. De barcode wordt gescand en het pakket is in één klap geregistreerd. Zo werkt het ook als iemand een pakket komt brengen voor verzending, bijvoorbeeld als een product geretourneerd moet worden.

Vaste openingstijden
Bij de start waren het vooral de koeriersbedrijven DHL, DPD en UPS waarmee gewerkt werd. Vijf dagen per week zorgen chauffeurs voor distributie van de pakketten en het streven is om dit allemaal rond de klok van 16.00 uur te doen. Dan opent Fam. Vos haar deuren en kan iemand dus ook een pakketje komen brengen ter verzending. De bedoeling is dat de koerier deze dan direct mee kan nemen. In de praktijk loopt het soms anders, dan schuift alles naar de volgende dag.
Naast de gerenommeerde koeriersbedrijven is er sinds vorig jaar Homerr. Via dit bedrijf worden vooral veel verzendingen van Vinted ontvangen en gebracht. Homerr is echter alleen op dinsdag en donderdag actief. Het maakt voor Peter niet uit: van maandag t/m vrijdag, tussen 16.00–21.00 uur is hij in beweging, maakt hij af en toe een praatje en kan hij zich nuttig maken. Voor het geld hoeft hij het niet te doen: per pakje valt er € 0,25 te verdienen en het gemiddelde aanbod ligt op zo’n 15 pakjes per avond.

Het oprichten van het buurtpunt heeft Peter zijn leven verrijkt. Het enige moment waarop hij baalt dat de bel weer gaat, is als hij nét een hap wil nemen.

ADVERTEREN IN DE ANDIJKER?

Klik hier voor info!

Nieuwste