maandag 24 juni 2024
spot_img

Caroline Groot naar de Paralympische Spelen

We zijn inmiddels nog maar een maandje verder maar wel een heel stuk wijzer. De Olympische en Paralympische zomerspelen van 2020 gaan niet door. Het moment waar wij als sporters 4 jaar lang naartoe hebben gewerkt wordt, een paar maanden voor de opening, afgeblazen. Als iemand mij dit een half jaartje terug verteld had had ik diegene waarschijnlijk uitgelachen. Hoe kun je nu het belangrijkste sportevenement wat eens in de 4 jaar is niet door laten gaan? Het kan dus.

En dit is, gelukkig voor nu, gebeurd. Het is vreselijk wat er in de wereld allemaal gebeurt en wat er om die reden allemaal niet door kan gaan. Daar zijn de spelen maar een heel klein deel van. We konden ons in Nederland nog een lange tijd redelijk goed voorbereiden maar uiteindelijk werden ook in Nederland de sport accomodaties gesloten. Zo ook Papendal en Omnisport (wielerbaan in Apeldoorn), de belangrijkste plekken voor mij om te trainen. Dit leverde veel stress op, kan ik mijzelf nog goed voorbereiden? Wordt dit in augustus een eerlijke strijd? Gelukkig hebben we nu de ruimte gekregen en kan iedereen zich op een goede manier voorbereiden voor de Paralympische zomer spelen van 2021. Het blijft een beetje gek klinken maar we wennen er vanzelf aan! Voor mij voelt dit als een soort bonus jaar. De punten waarvan ik dacht: ‘ik had dit vorig jaar anders moeten doen’ kan ik nu anders doen. Het is alsof we de hele voorbereiding over kunnen doen en alle kleine foutjes die we hebben gemaakt kunnen herstellen. Inmiddels beginnen langzaam de berichten te komen dat Papendal weer open kan, en dit zou enorm fijn zijn. De afgelopen tijd heb ik thuis moeten trainen. In deze tijd is het erg fijn dat mijn vriend, Stijn Boersma, ook in het team zit. Wij kunnen elkaar nu blijven motiveren, want als je geen verplichte trainingen meer hebt is motivatie heel belangrijk. Wij trainen thuis op de Wattbike, een soort professionele hometrainer, en pakken af en toe de baan fiets om buiten op te trainen. Krachttraining doen wij in de achtertuin bij mijn schoonouders. Daar hebben wij genoeg materiaal om onze krachttraining goed uit te kunnen voeren. Kortom, we hebben het best goed voor elkaar en we kunnen redelijk goed fit blijven deze periode. Wanneer alles weer begint en wanneer er weer wedstrijden komen is nog niet bekend. Het enige wat wij weten is dat we de focus moeten verleggen naar 2021.
Ik zou elke maand een stukje schrijven voor de Andijker tot dat de spelen zouden beginnen. Dit gaan we nu verspreiden over het komende jaar. Een jaar langer de tijd om te trainen en een jaar langer de tijd om jullie enthousiast te maken om mij en de rest van TeamNL te volgen tijdens Tokio 2020 2021!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen