maandag 20 mei 2024
spot_img

Caroline Groot naar WK in Rio

Bondscoach Eelke van der Wal heeft de Para-Cycling selectie bekendgemaakt voor de Wereldkampioenschappen Baanwielrennen. Deze vinden plaats van 22 tot en met 25 maart in Rio de Janeiro.

Bondscoach Eelke van der Wal over de selectie: “Voor velen uit de selectie is het terugkeren naar de plek waar ze in 2016 zo succesvol waren op de Paralympische Spelen. Met die geweldige herinnering voelen ze zich gesterkt om opnieuw te schitteren in Rio. De heren tandems gaan op jacht om de Britse hegemonie te doorbreken. Voor Alyda Norbuis en Arnoud Nijhuis een nieuwe kans om een wereldtitel te veroveren op de tijdrit over 500 en 1000 meter. Ook zijn er drie nieuwe namen toegevoegd aan de baanselectie. Daniel Abraham was al succesvol op de weg in Rio (goud wegrit) maar gaat nu voor een goede klassering op de individuele achtervolging.

Als laatste zijn er twee talenten, waaronder Caroline, doorgestroomd naar de WK-selectie. Met het sterke optreden tijdens de 1e World Cup in Manchester mogen ze zich nu voor het eerst tonen op het hoogste niveau.”

Dames:
C2-klasse Alyda Norbruis
C4-klasse Caroline Groot

Heren:
C1- klasse Arnoud Nijhuis
C3- klasse Stijn Boersma
C5- klasse Daniel Abraham
Tandem: Tristan Bangma & piloot Patrick Bos
Tandem: Vincent ter Schure & piloot Timo Fransen

Alle ins- en outs over de Wereldkampioenschappen Baanwielrennen vind je op de website van de UCI.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen