dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Caroline Groot ook wereldkampioen op de scratch

Op 25 maart stuurde Caroline het volgende goede nieuws: “Gisteren is mijn WK afgerond en ik heb een hele mooie afsluitende dag gehad!

Op de drie kilometer was de concurrentie echt nog te sterk voor me. Ik plaatste me als 4e en dus mocht ik in de bronze finale om de 3e plek strijden met degene die zich als 3e had geplaatst. Ik werd vierde met een mooie tijd. In de avond had ik na mijn twee 3 km. races nog de scratch.

Dit is het onderdeel waarbij je met iedereen tegelijk start en een soort marathon rijdt van 10 km. Degene die het eerste over de finish komt wint. Ik vind het altijd nog een beetje eng om met zoveel mensen in een baan te rijden maar het viel me alles mee deze keer! Er werd veel weggesprint maar alles werd teruggepakt en ik had weinig energie verloren tijdens de race. Uiteindelijk had ik door dat het op een eindsprint uit zou komen en de bondscoach had mij van te voren al gezegd dat ik het dan kon winnen, aangezien ik de snelste 500 m reed. Wel moest ik dan natuurlijk op een goede positie zitten en op het juiste moment gaan.

In het wiel
Uiteindelijk ging op 1,5 ronde voor het einde een Amerikaanse de sprint aan, waar ik achter in het wiel kon blijven zitten. In de een nalaatste  bocht was ik bang dat andere meiden eroverheen zouden komen en mij daarmee vast zouden rijden dus ik trok nog even aan om die Amerikaanse voorbij te gaan en probeerde gewoon zo hard mogelijk te blijven afsprinten. En dat is gelukt!! Niemand kon er meer aan voorbij en ik ben Wereldkampioen scratch ge-worden!!!

Echt ongelofelijk om op mijn eerste WK 2 keer het goud te pakken en 1 keer de vierde plek, een mooier debuut had ik me niet kunnen wensen! Hiermee is het baanseizoen gelijk geëindigd. Volgende week begint meteen het wegseizoen met de Healty Ageing Tour, en daarna hebben we even rust voor dat de World Cups op de weg beginnen. Een mooie afsluiter van dit seizoen, en op naar het volgende”!
Groet, Caroline

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen