vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Caroline Groot verrast

In september is Caroline opgenomen in het CTO programma voor de paracyclers. Vanaf oktober is zij naast de weg ook de wielerbaan opgegaan en zondag 19 november heeft zij meegedaan aan het NK teamsprint (valide sporters).

Phaedra Krol heeft Caroline afgelopen donderdag gevraagd om met haar de teamsprint op het NK te rijden. Haar vaste partner was helaas geblesseerd.
Op voorhand eigenlijk een gelopen race maar wel mooi voor een eerste wedstrijd ervaring op de baan.

Bij de kwalificatie trapte Caroline haar ketting vast en werd er na wat snel gesleutel een herstart gedaan. Phaedra trok de eerste volle ronde goed door, Caroline kon prima in haar wiel blijven rijden. Na deze volle ronde samen was het de tweede ronde alleen aan Caroline om deze volle bak uit te rijden en te finishen.

Tot ieders verbazing reden de dames een 3e  tijd. Dit betekende een plek in de finale voor de 3e en 4e plek.

Helaas was de fiets van Caroline niet meer goed te krijgen voor nog een rit en moest er snel een andere fiets komen. Bij het ombouwen van de reservefiets van Phaedra bleek het zadel niet verder omlaag te kunnen. Er moest een fiets uit de voorraad van de baan worden geleend. Dit frame waste groot maar in ieder geval konden de dames wel starten.
Hun tegenstanders Imke Brommer en Laurine van Riessen waren deze keer sneller. Caroline en Phaedra hebben zeer verrassend een prima 4e plek behaald.

Er zal deze week hard gewerkt worden om haar fiets weer rijklaar te krijgen.

Aankomend weekeinde zal Caroline aan de start verschijnen op een Worldcup wedstrijd in Manchester, bij de paracyclers.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen