woensdag 17 juli 2024
spot_img

Caroline Groot wereldkampioen!

Van 14 tot 17 maart werden de wereldkampioenschappen paracycling gehouden in eigen land! Een heel mooi evenement waar ik uit mocht komen voor Nederland op de 500m, de 200m vliegend, de 3km en de scratch.

De eerste dag stond de 500m op het programma waar ik mijn wereldtitel verdedigde. De regerend wereldkampioen mag altijd als laatste starten en dus begon ik mijn race wetende welke tijden er gereden waren. En het lukte! GOUD op de 500m! En dus voor de 2e keer op rij: WERELDKAMPIOEN 500m! Prinses Margriet zat op de tribune en kwam meteen naar het middenterein om me te feliciteren, super leuk dat er vanuit het koninklijk huis aandacht besteed wordt aan de paralympische sport!

Wereldkampioen! Foto aangeleverd.

Na het prachtige begin van het toernooi won ik de volgende dag in een wereldrecord de 200m vliegend! Dit is een onderdeel binnen het omnium en dus geen wereldkampioen titel, maar dit is wel mijn eerste wereldrecord!
Na 2 topdagen kwamen de duurafstanden waar ik plaats moest maken voor de duurrenners. Ook in de scratch waren ze dit jaar zo slim om het niet op een eindsprint te laten aankomen. Ik heb een heel mooi toernooi gehad met 1 wereld titel en 1 wereld record. Met team NL hebben we 1 gouden, 3 zilveren en 5 bronze medailles binnengesleept! Caroline Groot

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen