donderdag 13 juni 2024
spot_img

CDA bezoekt West-Friesland

Afgelopen zaterdag brachten een aantal leden van de CDA-fractie uit de provincie Noord-Holland, samen met lokale CDA gemeenteraadsleden, een werkbezoek aan de regio West-Friesland. Drie bedrijven in de gemeente Medemblik werden bezocht. “We vinden het als CDA belangrijk om te weten wat er speelt in de provincie. Naast het bijwonen van de werkbezoeken die de provincie organiseert, gaan we ook als CDA maandelijks op stap in de provincie. Deze keer is West-Friesland (weer) aan de beurt. Leuk, maar ook een keer lekker dichtbij voor mij!”, aldus Heleen Keur die in Andijk woont en voorzitter is van de CDA-fractie in de Provinciale Staten.

FishFlow, Gerard Manshanden geeft een toelichting bij één van de turbines.

De dag begon met een werkbezoek aan Fish-Flow innovations in Medemblik. Gerard Manshanden is oprichter en eigenaar van dit bedrijf. Ooit begonnen als visser, wendt hij nu zijn kennis en inzichten aan om uit waterkracht, schone energie op te wekken, waarbij het onderwaterleven beschermd blijft. De producten van Fish-Flow gaan de hele wereld over en het bedrijf staat aan de vooravond van een flinke uitbreiding van bedrijfsruimte en personeel.

Bij strandpaviljoen De Zoete Zee, werd de lunch gebruikt en gaf de eigenaar een toelichting over het ontstaan van het paviljoen.

Fred van Paassen chrysanten. Fred geeft uitleg.

Het laatste bezoek van die dag werd gebracht aan chrysantenkwekerij Fred van Paassen aan de Veenakkers in Andijk. Fred vertelde vol passie over het bedrijf en de laatste ontwikkelingen en innovaties. Samen met andere ondernemers, worden de mogelijkheden van geothermie voor het kassengebied Het Grootslag onderzocht. Inmiddels wordt al in het gebied geboord naar warmte op grote diepte. Met de inzet van de nieuwste technieken, kan deze warmte mogelijk in de toekomst volop worden gebruikt door bedrijven en consumenten.

Foto’s aangeleverd

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen