maandag 15 juli 2024
spot_img

CDA trekt weer aan de bel over verkeersveiligheid het Grootslag Andijk

In 2017 en in 2018 zijn door het Hoogheemraadschap diverse snelheidbeperkende maatregelen genomen om de kruispunten in de Grootslagpolder bij Andijk veiliger te maken, maar helaas hebben al deze maatregelen vrijwel geen verbetering opgeleverd.

Nu ook het Hoogheemraadschap in 2019 het nieuwe maaibeleid heeft omarmt, daar waar mogelijk houden zij nog meer rekening met de natuur en wordt er niet gemaaid, is de verkeersveiligheid weer verder in het gedrang gekomen.

Els van den Bosch: ,,Vorige week (14 mei, 15 mei en 17 mei) zijn er in 1 week tijd drie flinke aanrijdingen geweest op de kruisingen Gedeputeerde Laanweg – Kadijkweg en Gedeputeerde Laanweg – Gerrit de Vriesweg. Wij constateren dat de kruisingen onoverzichtelijk zijn door het groen in de bermen van de kruisingen. Dit is niet in het belang van de verkeersveiligheid. Het hoogheemraadschap houdt in mei een veiligheidsronde langs wegbermen waarbij de eerste 1,5 meter vanaf de weg wordt gemaaid. Dit is nog niet gebeurd in Polder het Grootslag.”

Els van den Bosch wil van het college dat zij onmiddelijk gaat zorgen dat het Hoogheemraadschap alsnog de bermen bij de beruchte kruispunten gaat maaien en graag op de hoogte wil worden gehouden van de reactie van het Hoogheemraadschap.

Bron: Medemblik Actueel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen