dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Chantal de Vries loopt al vele jaren de Andijker

Elke week zoekt de redactie naar nieuwtjes die interessant zijn voor de bewoners van Andijk. Daarna moet de krant opgemaakt, gedrukt en uitgereden naar de bezorgers. Tot die tijd weet u als lezer nog van niks, want nu komt het aan op een belangrijke schakel in het geheel: de bezorgers. Zij brengen de krant tot in uw brievenbus, zodat u bij een kopje koffie of thee weer op de hoogte bent van de belangrijkste zaken uit ons dorp.

Chantal de Vries is één van die bezorgers op wie we wekelijks mogen rekenen en dat al 17 jaar lang. “Elke week krijg ik een stapel kranten bezorgd bij het huis van mijn ouders. Op mijn speciale krantenfiets of met een karretje haal ik de kranten daar op en dan begin in mijn route. Wekelijks loop ik dezelfde route, dus meestal krijgen de bewoners hun Andijker op ongeveer hetzelfde tijdstip.”

Het begin
Chantal haalde een Andijker op bij de supermarkt en las daar een oproepje dat er een bezorger werd gevraagd voor de wijk Buttervin. Een zakcentje verdienen met een krantenwijk leek haar wel wat en ze nam contact op met meneer Peter Ligthart. “Ik ben hem zo dankbaar dat ik die kans kreeg. Ik was toen 13 jaar.” Chantal heeft wel eens een axtra wijk gehad of tijdelijk overgenomen, maar haar wijk met o.a. de Buttervin is ze al 17 jaar trouw. “De mensen kennen mij ook en ik hun ook, dat is prettig.”

Wél Andijker
Veel mensen hebben tegenwoordig een nee/nee sticker en willen ‘al die rommel’ liever niet in de brievenbus. “Heel veel mensen hebben daar een WEL Andijker sticker naast geplakt, want die willen ze graag lezen. “Daarom vind ik het ook leuk om eens in de Andijker te staan. Ik ben al zo lang de bezorger, dat mensen het misschien wel leuk vinden iets meer over mij te lezen.” Chantal heeft plezier in haar wijk. “Lekker buiten lopen, mensen ontmoeten en af en toe een praatje maken. Hopelijk mag ik het nog lang blijven doen.”

Enthousiaste reacties
Chantal spreekt onderweg regelmatig mensen. “Je merkt dat ze de Andijker heel graag lezen. Er zijn enthousiaste reacties altijd. Mensen lezen graag het nieuws uit het dorp. Zelf ben ik ook heel enthousiaste en heb ik zelfs een gedicht geschreven voor de Andijker. Hopelijk past dat ook in de krant? Afgelopen jaren heb ik voor mezelf ontdekt hoe geweldig het is om gedichten te schrijven. Ik kan hier vaak veel energie en emotie in kwijt en ben trots op mijn mooie resultaten. Veel leesplezier. En laat gerust even weten wat het met je doet,” aldus een enthousiaste Chantal.

Bezige bij
Naast het bezorgen van de Andijker elke woensdag, heeft Chantal ook nog een weekend-wijk van een andere krant. Ook is zij bij het Leger des heils in Bovenkarspel werkzaam in de schoonmaak en start zij zeer binnen kort in Andijk bij Wings of Change. “Daar ga ik van alles doen, de schoonmaak en helpen met de dieren verzorgen. Het lijkt me erg leuk, maar dat is dus helemaal nieuw voor mij.” Chantal maakt haar stappen wel. Thuis heeft zij drie hondjes die minimaal drie keer per dag aan de wandel moeten. “Ook heb ik twee poezen en een parkiet, ik vind dieren heel leuk en het is zo gezellig als je thuis komt en ze op je wachten.”

Vertrouwen, positieve gedichten

Samen de wereld mooier maken
in een positievere flow geraken
op zoek naar iets leuks en positiefs
een kleine mooie daad, iets liefs
mijn geloof, mijn intense beleving
in een mooiere leefomgeving

Ik ben mezelf gaan zien
wat kan ik doen misschien
langzaamaan ben ik gaan bouwen
ben op mezelf gaan vertrouwen
genietend van de liefde om me heen
geloof ik in mijn droom die verscheen

Daar sta ik dan
ik weet dat ik het kan
het besluit heb ik genomen
doen wat ik kan dromen

Chantal de Vries

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen