Paul Wagemaker weet van chocolade de lekkerste producten te maken die er ook nog eens prachtig uitzien. Tekst en foto: OdB.

Melk , puur of wit en gevuld met een heerlijke hazelnoot praliné? Er is met chocolade heel veel mogelijk. Toch is er ook heel veel verschil in soorten chocolade. Paul Wagemaker is de chocolatier van Chocolate Planet en dagelijks gepassioneerd bezig met chocolade. Hij kan er alles over vertellen.

Zijn jarenlange ervaring als chefkok gecombineerd met zijn passie voor chocolade levert spannende en waanzinnig lekkere chocoladeproducten op. Bonbons zijn de specialiteit, maar hij ontwikkelt steeds weer nieuwe smaken en producten waarbij chocolade de hoofdrol speelt. “Het is nooit saai! Dit jaar heb ik de adventskalender nieuw in het assortiment en er zijn weer nieuwe smaken ontwikkeld. Ook heb ik nu een chocolade kerstboom, bijna te mooi om op te eten!”

Heerlijk handwerk
“Het belangrijkste van een lekker product zijn de gebruikte ingrediënten. Daarom werk ik alleen met Belgische chocolade van Callebaut. De keus voor werken met kwaliteitsingrediënten maakt de smaak waanzinnig veel beter. Proef maar eens het verschil van een fabrieksreep met goedkope vetten of één van mij met echte cacaoboter!” Paul vertelt terwijl de machines draaien: “Handwerk is intensief, maar ook het leukste om te doen. Het maakt dat ik de kwaliteit helemaal zelf in de hand heb.”

Sinterklaas of kersttraktaties
Begin december zijn de chocoladeletters erg in trek. Deze zijn er in de smaken melk of puur en gezouten caramel of met een hazelnootpraliné vulling. Ook kun je vanaf begin december starten met het openen van de vakjes van de adventskalender, elke dag een nieuw bonbon met weer een andere vulling. Dat is nog eens een heerlijke manier om af te tellen naar de kerstdagen!

Cadeau doen
Chocolade is lekker, voor jezelf maar ook erg leuk om als cadeau te geven. Een doosje bonbons als relatiegeschenk, voor een verjaardag of voor de (aanstaande) ouders? Chocolade heeft volop mogelijkheden. “Het printen van een logo of bedrijfsnaam is bijvoorbeeld een optie die we sinds kort aanbieden.” Paul vult aan: “Ook is het mogelijk om de verpakking helemaal te personaliseren.” Vraag naar de mogelijkheden, want die zijn eindeloos. Op de website vindt u vele voorbeelden.

Duurzaam
“Bij Chocolate Planet denken we ook aan het milieu en werken we zo duurzaam mogelijk. Daarbij hebben we oog voor de cacaoboeren en vinden het belangrijk dat zij een eerlijke prijs voor hun product krijgen.” Dan smaakt een bonbon bij de koffie of als afsluiter van een heerlijk diner toch ook beter?

Passie overbrengen
Cadeau ideeën genoeg of mogen we u nog een tip geven? Paul geeft namelijk chocolade workshops aan kleine groepen van ca 6 personen. De workshop kunt u via de website inplannen en dan kunt u zelf aan de slag. Luk als vriendenuitje, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje!

Bestellingen en info
Paul Wagemaker vindt u aan de Bernhardstraat 5 in Hoogkarspel. Bestellingen kunt u doen via de website www.chocolateplanet.nl of bel met 06- 2 53 91 534. Ophalen is een mogelijkheid, maar verzenden kan ook. Wilt u niks missen volg Paul dan op Facebook of Instagram @bychocolateplanet.