maandag 15 juli 2024
spot_img

Christelijke Kinderboekenmaand hele maand oktober bij boekshop Josia

De hele maand oktober organiseert boekshop Josia te Andijk de Christelijke Kinderboekenmaand. Het thema is ‘Bibbers in je buik!’
Dit thema heeft raakvlakken met het thema van de algemene Kinderboekenweek ‘Griezelen’. De Christelijke Kinderboekenmaand biedt met het motto ‘Je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je’ een positief christelijk geluid ten opzichte van het motto van de Kinderboekenweek ‘Gruwelijk eng!’. Kijk voor meer informatie op www.christelijkekinderboekenmaand.nl (www.boekshopjosia.nl).

Prentenboek Bange Barend leert vliegen (onderbouw)
Barend is een kleine arend. Maar hij durft niet te vliegen. Angstig zit hij op het puntje van de rots. Allerlei dieren en mensen komen voorbij. Ze proberen Barend over te halen om zijn vleugels uit te slaan. Maar Barend blijft zitten waar hij zit. Totdat…Dit vrolijke prentenboek over het overwinnen van angst zal peuters en kleuters zeker aanspreken!

Dieven in de buurt! (middenbouw)
In de buurt waar Hidde woont is ingebroken. Via burgernet verspreidt de politie het signalement van de dieven. Als Hidde ontdekt wie het zijn, krijgt hij de schrik van zijn leven. Een van hen komt hem heel bekend voor!
Samen met zijn klasgenootje Lynn gaat hij op onderzoek uit. Maar dan wacht hem een onaangename verrassing … Dit boek is geschreven door Judith van Helden, de illustraties zijn van Willeke Brouwer.

Als je durft! (bovenbouw)
Stan baalt van de verhuizing van een dorp naar de stad. Waarom moet hij in groep 8 nog van school wisselen? In de stad probeert hij zijn draai te vinden, maar dat valt niet altijd mee. Gelukkig heeft hij zijn vriend Kondo, en samen voetballen ze veel met oudere jongens. Als de bal op een hoog hek wordt geschoten, bewijst Stan dat hij nergens bang voor is door op het hek te klimmen. Maar dan daagt Buck, een van de voetballers, hem uit om te stelen uit winkels. Dat durft Stan niet. Dat wil hij niet eens! Maar wat kan hij doen tegen de dreigementen van Buck? Kan hij Lotte, dat leuke meisje uit zijn klas, in vertrouwen nemen? Auteur van dit boek is Ineke Kraijo, de illustraties zijn van Roelof van der Schans.

Oké4Kids-cd en werkboek
Tijdens de Christelijke Kinder-boekenmaand 2017 verschijnt een nieuwe cd in de serie Oké4kids. Voor leerkrachten van de basisscholen is een werkmap gemaakt (vrij kopieerbare werkbladen) met lessuggesties en verwerkingen rond het thema.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen