woensdag 26 juni 2024
spot_img

ChristenUnie Medemblik In gesprek met Silva Visser – van Eijk

Silva
Geboren en getogen in Amsterdam werd een politiek kritische houding onbewust aan Silva met ‘de paplepel’ ingegeven. “Mijn ouders luisterden naar ‘Hiltermann’ en dan wisten wij –als kinderen- dat we ‘onze kwek’ moesten houden.
Daarna werd er met elkaar over de onderwerpen gepraat en al snel was ons duidelijk dat je ergens een mening over mocht hebben.” Silva werd als 19e jarige gevraagd om namens de stadsdeelraad Osdorp mee te denken in een ‘Comité Leefbaarheid voor kinderen’. “We inventariseerden de wensen van bewoners, maakten foto’s van de situatie, hielden een enquête én maakten een plan van aanpak. Uiteindelijk hebben we heel veel voor elkaar gekregen en dat maakte me bewuster van hoe je dingen voor elkaar krijgt.”

Slogan
“Verbeter de wereld, begin bij invloed,” vertelt Silva. “Als we de politiek toen niet bij onze plannen betrokken hadden, waren de resultaten veel minder geweest. Toen ik naar Enkhuizen verhuisde en daarna naar Andijk heb ik mij aangesloten bij de politieke partij die mij het beste voegde, de ChristenUnie. Ongeveer 16 jaar geleden zat ik in de Commissie Samenleving en was ik nummer 2 op de lijst. Tot er een plek vrij viel, zo ben ik in de raad gekomen. Tot op de dag van vandaag doe ik dat met veel plezier en passie.”

Bezige bij
Silva deed de Havo en koos daarna voor een wiskundige opleiding. Silva werkt al vele jaren als bedrijfskundig informaticus en combineert dat met haar raadswerk, haar gezin en hobby’s. “Dat is druk, maar ik ben graag bezig! Met mijn snelle en analytische manier van denken, kan ik snel schakelen. Vaak omschrijven mensen mij als gedreven en dat klopt wel. Daarnaast ben ik authentiek. Dit is wat je krijgt. Geen poespas of eromheen draaien, de zaak bekijken en actie ondernemen.“

Regels zijn nodig
“Natuurlijk zijn er regels in de samenleving nodig om één en ander te stroomlijnen. Maar regels kunnen nooit het doel zijn, regels maak je om je doel te bereiken. Mocht het zo zijn dat iets niet lukt, dan moet je de regels aanpassen én niet het doel,” aldus Silva.
“We zien dat nu bijvoorbeeld met woningbouw gebeuren, er is een doel gesteld dat iedereen comfortabel en betaalbaar kan wonen. Daarvoor zijn regels en afspraken gemaakt op basis van getallen die nu niet blijken te kloppen. Er is veel meer vraag naar goede woonruimte dan werd gedacht. Dus moeten we de regels opnieuw bekijken. Het doel blijft onveranderd: voldoende, betaalbare woningen voor alle doelgroepen.”

Bespreekbaar
“Alles is bespreekbaar, of zou dat moeten zijn. Nu we rondom COVID-19 vragen krijgen van ondernemers om bijvoorbeeld openingstijden te verruimen vind ik dat je de voors- en tegens tegen elkaar moet afwegen en je daarna kunt uitspreken.

Dan kan mijn keus wel eens verrassend zijn, merk ik aan mijn omgeving. Mijn Christelijk achtergrond is voor mij een overtuiging, geen beperking. Daar vergissen mensen zich wellicht nog wel eens in.”

Politieke besluiten hebben (vaak verstrekkende) gevolgen voor iedereen in de gemeente. Daarom is het belangrijk uw stem te laten horen en te weten wie uw stem verdient.

De mensen van de (gemeente)politiek, wie zijn dat eigenlijk? Wat drijft ze en wat willen ze bereiken. Deze periode komen de columnisten namens
GroenLinks, VVD, ChristenUnie en BAMM aan het woord.

Wilt u inhoudelijk reageren op deze tekst van ChristenUnie
doe dit dan rechtstreeks aan de partij via:

christenunie.medemblik@gmail.com

Reacties worden niet geplaatst in de Andijker.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen