donderdag 18 juli 2024
spot_img

Christmas Carols voor bewoners van verpleeghuis Nicolaas

In Engeland is het al eeuwen een traditie; het zingen van ‘Christmas Carols’ in de dagen voor kerst om geld in te zamelen voor een goed doel. Op het Martinuscollege in Grootebroek gaat dit jaar voor het eerst het Christmas Choir op pad om mensen in verpleeghuis Nicolaas in Lutjebroek te verblijden met muziek.

Engels op hoog niveau
Leerlingen die op het Martinuscollege kiezen voor Fast Lane to Cambridge, krijgen twee uur per week extra lessen Engels. Hier leren ze spelenderwijs op hoog niveau Engels spreken, schrijven, luisteren en lezen. Ook kunnen ze een wereldwijd erkend examen Cambridge Engels halen. Mimi Janssen is lerares Engels en vanaf het begin betrokken bij Fast Lane to Cambridge en vertelt: “Het zijn praktijklessen Engels. We spelen theater met een Engels theatergezelschap, we gaan de keuken in om een echte high tea te maken of we maken een Engelstalige film of magazine. Ook kennismaken met de Engelse cultuur is onderdeel van deze lessen. Dat gebeurt onder andere door een reis naar Cambridge te maken en nu dus met ons Christmas Choir”.

Veel enthousiasme voor deelname
Het koor bestaat uit zo’n 20 leerlingen uit de leerjaren 1 en 2 en lerares Mimi Janssen. Het enthousiasme voor deelname aan het koor is groot. “Ontzettend leuk”, aldus Janssen. Toen ze doorhad hoeveel leerlingen mee wilden doen, heeft ze hulp ingeschakeld van oud-collega James Zwaag. Onder zijn muzikale leiding, repeteert het koor nu elke maandag heel serieus. Ook Mimi Janssen zingt dus mee. “Dat was niet helemaal mijn insteek toen ik dit bedacht, maar de leerlingen vonden het erg leuk als ik ook mee zou zingen dus dan doe je dat natuurlijk” vertelt Janssen lachend.

Optreden
Op het repertoire van het koor staan Christmas Carols; traditionele en vaak religieus getinte Engelstalige kerstliederen over Jezus en de tijd waarin hij geboren werd. De intentie was om deze liederen voor de kerstdagen bij verpleeghuis Nicolaas in Lutjebroek te vertolken. Janssen: “Vanwege de coronamaatregelen is dit verpleeghuis nu helaas gesloten, maar ik hoop dat het koor buiten of op afstand via een livestream alsnog een optreden voor de bewoners kan verzorgen”.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen