zaterdag 20 juli 2024
spot_img

Click & Collect Compost bij HVC in Middenmeer en Purmerend

De lente komt er aan. Tijd om weer lekker buiten in de tuin een kop koffie te drinken en genieten van de eerste bloemen die beginnen te bloeien. Verwen je tuin extra door de aarde te verrijken met een bijzondere grondstof: compost! Deze grondstof maakt HVC van jouw ingeleverde gft & etensresten. Kippenbotjes, klokhuizen en aardappelschillen vormen namelijk de basis voor compost. Om je te bedanken voor het scheiden van jouw gft & etensresten bieden HVC en de gemeenten op zaterdag 27 maart gratis compost aan.

Gratis compost
Normaal gesproken organiseert de Vereniging Afvalbedrijven de laatste zaterdag van maart de Landelijke Compostdag. Vanwege de coronamaatregelen gaat dat komend jaar helaas niet door. Daarom biedt HVC op de locaties in Middenmeer en Purmerend de mogelijkheid om op een coronaproof manier toch gratis compost af te halen. Na aanmelding kunnen inwoners met een auto mét aanhangwagen via de speciale drive-through compost ophalen. Het is dit jaar dus helaas niet mogelijk om zelf compost in bakken of zakken te scheppen.

Click & Collect Compost
Vooraf aanmelden voor deze Click & Collect Compost-actie is verplicht. Aanmelden kan via hvcgroep.nl/compost. Op het aanmeldformulier kies je een locatie en tijdvak van een uur waarin je langs wil komen. Ongeveer een week van tevoren krijg je een bevestiging met daarin het exacte tijdvak (15 minuten) waarin je compost kan komen halen. Bezoekers blijven tijdens het bezoek in de auto zitten, medewerkers van HVC scheppen compost in de aanhangwagen.

20 kilo compost uit een volle gft-bak
Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en zorgt dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Ook gaat compost bodemziekten tegen.

Meer informatie
De compostactie van HVC vindt plaats op zaterdag 27 maart bij de locaties in Middenmeer (Koggerandweg 1) en Purmerend (Netwerk 60-62). Inwoners mogen op afspraak gratis compost komen halen. LET OP: Het is verplicht om een aanhanger af te dekken met een zeil of net. Hierop staat een forse boete als je dit niet doet. Meer informatie over gft & etensresten en het scheiden van afval vind je op www.hvcgroep.nl/gft.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen