woensdag 24 juli 2024
spot_img

Collectanten Nierstichting in Andijk halen € 2672,90 op tijdens collecteweek

Ruim 40.000 vrijwilligers collecteerden van 18 tot en met 24 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Andijk bracht dat zo’n 2672,90 euro op. Je ziet het vaak niet aan ze, maar opgroeien met een nierziekte eist ongelooflijk veel van kinderen. Alle donaties dragen bij aan een toekomst waarin nierziekten genezen kunnen worden.

Kinderen met een nierziekte hebben weinig energie, mogen niet eten en drinken wat ze willen, , moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend. Maar ze geven niet op. Tom Oostrom, directeur Nierstichting: “Elke dag weer vragen deze doorzetters het uiterste van zichzelf om gewoon te léven. Jonge helden zijn het. Voor hén willen wij er zijn. Nu en later.”

Collectanten essentieel
“Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen. Door er aandacht voor te vragen en door meer onderzoek te doen. De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook fundamenteel voor de Nierstichting”, benadrukken Annemarie Nierop en Gerben van de Wetering Nierstichting collectecoördinator in Andijk. Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. En zijn ontzettend blij met deze opbrengst.”

Collectant gemist?
Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op https://nierstichting.nl/. Doneer en help mee zodat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen.
.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen