zondag 23 juni 2024
spot_img

Collecteweek Amnesty Anternational: 9 t/m 14 maart

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld: gelijke rechten voor mannen en vrouwen, trouwen met de liefde van je leven en uitkomen voor je mening. In Nederland vinden we dat zo gewoon, dat we bijna vergeten dat veel mensen die vrijheid niet hebben. Amnesty International komt op voor mensen die worden vervolgd, gemarteld of onderdrukt voor wat ze zeggen of wie ze zijn.

Wat wil Amnesty?
Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht.

Waarom een collecte?
Amnesty wil altijd en overal kunnen zeggen wat ze wil. Tegen welke autoriteit of machthebber dan ook. Daarom neemt de organisatie voor onderzoek en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.

Geef om vrijheid
Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2020 voor de achttiende keer haar landelijke collecte. In de week van 9 tot en met 14 maart 2020 komt de collectant ook bij u aan de deur.

U kunt een bijdrage in de collectebus doen of u kunt met behulp van een QR-code betalen via uw mobiele telefoon.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen