dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Collecteweek Brandwonden Stichting: 8 t/m 14 oktober 2023

Het belangrijkste moment van het jaar voor de Brandwonden Stichting is ongetwijfeld in oktober. Want dan is het van 8 tot en met 14 oktober collecteweek. Bij voordeuren van Groningen tot Limburg klinkt die week de vraag: ‘Hebt u nog wat over voor de Brandwonden Stichting?’ En dan komt het eropaan. Want de Brandwonden Stichting ontvangt geen overheidssubsidie en is grotendeels afhankelijk van de inkomsten uit de collecte.

In de week van 8 tot en met 14 oktober houdt de Nederlandse Brandwonden Stichting de nationale collecteweek. Om ons ideaal te kunnen verwezenlijken – brandwonden littekenloos genezen – zijn we afhankelijk van alle collectanten die zich voor de brandwondenslachtoffers inzetten. Vandaar onze oproep ‘Geef om een littekenvrije toekomst’. Want mensen met brandwondenlittekens zijn vaak doelwit van vervelende opmerkingen en leven in een samenleving waarin je met een geschonden uiterlijk jezelf driedubbel moet bewijzen.

Het verhaal van Sem
Sem is vier jaar als hij ernstige brandwonden oploopt door een ongeluk met frituurvet. Hij verbrandde over 43% van zijn lichaam, wat heel erg veel is voor een kindje van deze leeftijd. Een rollercoaster van emoties volgde. De ziekenhuisperiode was enorm zwaar voor Sem en de rest van het gezin. Inmiddels is Sem vijftien jaar en heeft hij leren leven met zijn littekens, maar de nazorg voor kinderen zoals Sem blijft van wezenlijk belang. Daarom zet hij zich samen met zijn vader Gert in voor de strijd tegen littekens! Helpt u dit jaar mee?

Over de Brandwonden Stichting
Jaarlijks worden duizenden mensen in het ziekenhuis opgenomen met tweede- en derdegraads brandwonden. Ze bezorgen hen talloze operaties, pijnlijke verbandwisselingen en littekens. En eenmaal weer thuis, moeten ze zich driedubbel in de maatschappij bewijzen. De Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen de littekens. We financieren wetenschappelijk onderzoek, ondersteunen artsen en verplegend personeel, zetten campagnes in om brandwonden te voorkomen en helpen slachtoffers sterker en weerbaarder te worden. Meer informatie over projecten van de organisatie, het voorkomen van brandwonden en voorlichtingen, vindt u op www.brandwondenstichting.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen