maandag 15 juli 2024
spot_img

Collecteweek KWF 30 aug t/m 5 sep aangepast vanwege coronavirus

Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (30 augustus tot en met 5 september) wordt ook in Andijk weer huis-aan-huis gecollecteerd. Vanwege het coronavirus gebeurt dat in aangepaste vorm: zonder collectebus, maar met een donatiekaart. De collecte is dit jaar extra belangrijk, want de coronacrisis heeft de kankerpatiënt hard geraakt. We hopen dan ook dat de Andijker bevolking gul geeft.

Op de donatiekaart, die de collectanten huis-aan-huis in de brievenbus doen, staat een QR-code afgebeeld. De gever kan deze code scannen met zijn mobiele telefoon en zo contactloos een gift overmaken. Ook gaan collectanten dit jaar geld ophalen via WhatsApp. Via een appje met een donatielink nodigen zij hun contacten uit om te geven voor kankeronderzoek.

1 op de 3 krijgt kanker
De wijkhoofden van afdeling Andijk zijn blij dat de nationale collecteweek van KWF ook in coronatijd op een veilige manier kan plaatsvinden: “Nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland kanker. Bovendien zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar doordat evenementen als Alpe d’HuZes en de Elfstedenzwemtocht zijn afgelast. Geld voor levensreddend onderzoek is daarom hard nodig. Voor de patiënt van nu, en van de toekomst.”

Over KWF Kankerbestrijding
Kanker raakt ons allemaal: vrienden, families, organisaties – eigenlijk de hele samenleving. Eén op de drie Nederlanders krijgt in zijn of haar leven de diagnose kanker. Dat zijn bijna 120.000 mensen per jaar. De afgelopen decennia zijn er al belangrijke stappen gezet. In 1949, het jaar dat KWF is opgericht, was de vijfjaarsoverleving van mensen met kanker 25%. Na 70 jaar onderzoeken, kennis delen, campagne voeren en collecteren is dat percentage gestegen naar 65%. KWF blijft zich in zetten om er voor te zorgen dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en meer mensen beter kunnen leven met kanker. De KWF-collecteweek wordt dit jaar voor de 71e keer gehouden. www.kwf.nl

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen