maandag 15 juli 2024
spot_img

Column GemeenteBelangen

Sinterklaas hebben wij weer achter ons liggen. Vroeger, in mijn kindertijd, lagen de cadeautjes op een stoel. Vol verwachting stond ik op; wat zou De Sint dit jaar voor mij mee gebracht hebben. Het mooiste cadeau was een pop, gemaakt door mijn oudste zus (7 jaar ouder) op de middelbare school. Dit jaar vierden wij Sinterklaas met ons gezin. De jongens hadden cadeautjes voor ons gekocht en mijn man en ik voor de twee mannen. En weer kreeg ik een bijzonder cadeautje dat een grote betekenis voor mij heeft. Kleine lichtjes, die ik zelf altijd voor de jongens kocht toen zij nog heel klein waren. Je krijgt met zo’n klein gebaar, zoveel liefde terug.

Nu staat de kerst al weer voor de deur, een weer een jaar voorbij. Het feest van hoop en nieuw leven. Een feest om te vieren, om stil te staan om wat voor ons waardevol is. Ook deze gebeurtenis  vieren wij  altijd met de familie. Tijd voor een spelletje, voor een goed gesprek en natuurlijk een met liefde gemaakte lekkere maaltijd. Tijd van traditie en bezinning. En wie weet als de vorst verder doorzet kunnen de schaatsen weer onder gebonden worden. Helaas kan ik zelf niet schaatsen, maar gelukkig kan ik volop genieten van jong en oud op alle sloten en ijsbanen in onze prachtige gemeente. Lekker genieten van koek en zopie.

Echt terugkijken op het afgelopen jaar doen we met oud en nieuw, we sluiten het jaar dan feestelijk af.  Wat ging er goed, waar ben ik trots op, wat zou anders kunnen, wat wens ik voor het komende jaar – kortom wat gaat het komend jaar ons brengen? Ik hoop dat 2023 ons veel vreugde en geborgenheid gaat geven. Met een gevoel dat ik ook als kind had,  het zorgeloze en de blijdschap maar nu als volwassene.

De decembermaand is en blijft een prachtige maand waarin wij volop aandacht geven aan wie ons lief is. Ik wens u hele fijne feestdagen en gelukkig en gezond 2023!

Yvonne Buwalda
Raadslid GemeenteBelangen

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen