woensdag 17 juli 2024
spot_img

Concert Operakoor Westfrisia Cantat

Dat de R al een tijdje in de maand is zal u niet ontgaan zijn. De temperatuur gaat steeds een beetje verder omlaag en de dagen lijken al korter te worden; vooral nu de we op 30 oktober de zomertijd ingeruild hebben voor de wintertijd is het wel heel vroeg donker. Dat moet wel weer even wennen. Op tijd de gordijnen dicht, het licht aan en een muziekje erbij helpt dan wel om in huis een knusse sfeer te ervaren en het sombere gevoelens weg te houden.
Liefhebbers van operamuziek hebben daarbij een streepje voor, want zij kunnen op zondagmiddag 20 november in de Gerardus Majellakerk in Onderdijk genieten van het jaarlijkse concert van operakoor Westfrisia Cantat. Na een jaar vlijtig repeteren onder leiding van dirigent Wim Dijkstra heeft het koor een gevarieerd repertoire opgebouwd met koorstukken en aria’s uit diverse opera’s. Koor en solisten zetten hun beste beentje voor in een programma dat wordt geopend met feestelijke muziek van Verdi, Bellini, Offenbach en Tsjaikovski: maar ook de gevoelige kant van de muziek wordt niet vergeten met Casta Diva uit Norma, duet uit de De Parelvissers en delen uit I Lombardi en Orfeo ed Euridice.

Na de pauze kunt u genieten van delen uit de opera Attila van Verdi. Het verhaal van de Hunnenkoning met zijn onstilbare landhonger die uiteindelijk na tal van intriges ten onder ging. De solisten die u deze middag kunt beluisteren zijn de sopraan Fenna Ogransjek, de tenor Jan Willem Schaafsma en de bas/bariton Martijn Sanders. Zij staan, samen met het koor, dirigent Wim Dijkstra en begeleider Willem Woestenburg aan de vleugel, garant voor een middag luisterplezier.

Dit alles vindt plaats op zondagmiddag 20 november in de (verwarmde) Gerardus Majellakerk in Onderdijk.
De aanvang is 15.00 uur.
Kaarten a € 19,= bij de kerk zijn inclusief een programmaboekje en een consumptie. In de voorverkoop kosten de kaarten € 17,50. Te bestellen via de mail: kaarsemaker@quicknet.nl of telefonisch bij Joke Kaarsemaker, 0613695882 en Tilly Stammes, 0228 581307 of via de website www.westfrisiacantat.nl.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen