woensdag 24 april 2024
spot_img

Concert van Westfrisia Cantat zondag 10 november om 15.00 uur in de Gerardus Majellakerk in Onderdijk.

Je vraagt je wel eens af waarom opera nog steeds haar plaats behoudt naast alle andere, nieuwe muziekvormen die de laatste jaren op ons afkomen. Zijn het de dramatische verhalen waarin liefde, haat, trouw, verlies en verraad een rol spelen? Of is het de muziek die de toehoorder in het hart raakt? Eigenlijk hoeft die vraag niet te worden beantwoord. Laten we het er maar op houden, dat de manier waarop de componist het verhaal met zijn muziek zeggingskracht heeft gegeven maakt, dat opera nog steeds onverminderd populair is en we er verder gewoon van kunnen genieten.

Voor dat genieten kunt u op zondag 10 november in de Gerardus Majellakerk in Onderdijk terecht. Operakoor Westfrisia Cantat heet u dan van harte welkom op haar jaarlijkse concert. Het programma voor deze middag bestaat voor de pauze uit een mix van bekende en minder bekende melodieën van Bellini, Verdi, Rossini en Ponchielli. Het tweede deel wordt bijna geheel gevuld met delen van de opera Aroldo van Verdi. Een niet zo bekend werk met toch wel hele mooie muziek. Oordeelt u zelf!
De solisten deze middag zijn sopraan Fenna Ograjensek, tenor Mark Omvlee en bas/bariton Tiemo Wang. Als trouwe bezoeker van de concerten van Westfrisia Cantat mist u wellicht de naam van Hans de Vries; hij verzorgde de afgelopen 16 jaar op onnavolgbare wijze de baspartijen. Dit jaar moest hij helaas verstek laten gaan, maar in Tiemo Wang is een waardige vervanger gevonden.
Onder leiding van dirigent Wim Dijkstra en aan de vleugel begeleid door Willem Woestenburg zetten koor en solisten hun beste beentje voor om u een onvergetelijke middag te bezorgen waaraan u met genoegen zult terugdenken. Kaarten, inclusief programmaboekje en consumptie in de pauze, aan de zaal € 18,50.
In de voorverkoop € 17,00, te bestellen via www.westfrisiacantat.nl of telefonisch: 0228-58 12 38 of 06-13 69 58 82.
Operakoor Westfrisia Cantat, niet meer piepjong maar nog wel springlevend!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen