maandag 26 februari 2024
spot_img

Concert Westfrisia Cantat

Terug naar het Oude Normaal!?
Als er iets is wat bij ons allemaal hoog in het vaandel staat dan is het dat wel.
Gewoon, net als vroeger: staan waar en gaan waarheen je maar wilt zonder beperkingen. Of dat op korte termijn weer mogelijk wordt? Wie weet….!
Wat we wel weten is dat operakoor Westfrisia Cantat na bijna twee jaar gedwongen stilte weer in de startblokken staat. Direct nadat de versoepelingen van de coronaregels dit mogelijk maakten heeft het koor de repetities onder de bezielende leiding van haar dirigent Wim Dijkstra hervat en zijn de leden enthousiast aan de slag gegaan. Ook voor hen was het een verademing weer voluit te kunnen zingen.

Hoe dat klinkt willen we graag aan u laten horen tijdens het optreden op 21 november in de kerk in Onderdijk. Een programma met werken van de vanouds bekende componisten. Verdi bijvoorbeeld vult een groot deel van het concert met delen uit Atilla, Nabucco, Oberto, Jeanne d’Arc en I Lombardi. Van Donizetti een gevoelig deel uit het drama Maria Stuarda en Rossini laat van zich horen met werken uit Mose en La donna del Lago. Een feest der herkenningen dus dat de ware operaliefhebber niet mag en wil missen.
De solopartijen worden gezongen door de sopraan Fenna Ograjensek, de tenor Ingmar Ruttens en de bas/bariton Martijn Sanders.
De begeleiding op de vleugel is in handen van Willem Woestenburg en dirigent Wim Dijkstra zorgt dat het geheel goed verloopt. Voor de kenners een prima gelegenheid om weer ouderwets te genieten, voor anderen een uitgelezen kans om kennis te maken met het moois dat opera te bieden heeft.
Koor, solisten, de begeleider en de dirigent staan klaar om het publiek een onvergetelijke middag te bezorgen op: Zondagmiddag 21 november om 14.30!! uur in de Gerardus Majellakerk in Onderdijk. Toegangsprijs €18,50 Voorverkoop €17.00. Dit is inclusief programmaboekje en consumptie. Bestellen via de site www.westfrisiacantat.nl of telefonisch bij Tilly Stammes 0228 581307 of Joke Kaarsemaker 0228 581238 / 06 1369 5882

Het concert gaat door!!
Maar wel anders dan u gewend bent. Bij binnenkomst wordt de QR-code of PCR-testresultaat gecontroleerd. Ook is een mondkapje bij binnenkomst verplicht. U kunt meteen uw pauzedrankje pakken en meenemen naar uw plaats. Er zal een korte pauze plaatsvinden. Het is de bedoeling dat iedereen op zijn plaats blijft zitten. We hopen dat we met zijn allen een heel gezellige muzikale middag hebben.

Vorig artikel
Volgend artikel

Meest gelezen laatste 7 dagen