zaterdag 13 april 2024
spot_img

Creatief met uitvinding uit Wervershoof: PixelHobby

Met de natte herfst en koude winter voor de deur pakken veel creatievelingen hun knutselhobby weer op. Zeker nu door corona veel leuke uitjes buiten de deur tijdelijk niet mogelijk zijn, is een hobby thuis uitoefenen een heerlijk tijdverdrijf.

Pixelhobby is leuk voor jong en oud, met eindeloze opties. Er zijn twee varianten: Pixel Classic en Pixel XL. Je kunt kiezen voor kleine pixel (bijvoorbeeld een sleutelhanger of ansichtkaart) en grotere opdrachten (bijv. een schilderijtje). Er is keus voldoende uit bestaande patronen en ook kun je er voor kiezen om je eigen tekening of foto ‘te pixelen’.

Hoe het werkt
Pixels zijn kleine plastic ‘dopjes’ die bij elkaar op een pixelmatje verkocht worden en die in vele kleuren verkrijgbaar zijn. Op een transparante basisplaat druk je met je vingers of een pincet die losse pixels één voor één op hun plaats. Dit is simpel door de basisplaat over het patroon te leggen, dan is tellen niet nodig. Er is ook geen lijm of strijkijzer nodig. Stoppen en later verder gaan is ook geen enkele probleem.

Compleet pakketje
Alle materialen zijn los te koop. Voor een beginner of als cadeautje zijn er ook erg leuke complete pakketjes. Een sleutelhanger bijvoorbeeld, met basisplaatje, kettinkje, een voorbeeld en de juiste pixelmatjes. Dat past uitstekend in een enveloppe en/of een schoen (tip voor Sint!). Meer gevorderd: kies dan eens een grotere afbeelding. Gegarandeerd uren plezier.

Vincent van Gogh

​Verder nog iets nodig? 
Je kunt na aanschaf snel aan de slag. Een pincet is een handig hulpmiddel. Als je last hebt van het verschuiven van de basisplaat kan een sjabloon uitkomst bieden. Basisplaten zijn aan elkaar te koppelen met een zogenaamd zwaluwstaartje. Je kunt het project op die manier zo groot maken als je zelf wilt! Ook lijstjes om je kunstwerk daarna in te plaatsen zijn te koop.

Net een snoepwinkel
Op Handelsweg 17 in Wervershoof kunt u de showroom bezoeken. Dit kan tijdens kantooruren met maximaal twee personen tegelijk. Van te voren bellen is absoluut niet nodig en zelfs onwenselijk. Het is net een snoepwinkel voor pixelaars. Pixelmatjes in alle kleuren van de regenboog, zelf samen te stellen combinaties of kant en klare pakketjes. Direct mee te nemen. Ook hangen er in de hal hele mooie voorbeelden van bijvoorbeeld koningin Maxima en een gezinsfoto.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen