zondag 23 juni 2024
spot_img

Crossers zondag naar Enkhuizen

De Noord-Hollandse mountainbikers en veldrijders komen zondag naar ‘De Bult’ in Enkhuizen. West-Frisia is gastheer van de slotwedstrijd van de Noord-Hollandse RaboTop. De populaire reeks doet alweer voor de 22e maal de Haringstad aan.

De Noord-Hollandse reeks van zeven wedstrijden is vooral de bakermat van jong talent. Veel van de huidige Noord-Hollandse toppers hebben hun roots in de reeks. Zo behoort Robbert de Nijs tegenwoordigd tot de internationale top in marathons. Heerhugowaarder Bram Rood, oud-winnaar in de Funklasse, werkte zich op tot de landelijke top en ook Pettenaar Roy Beukers, Noordkoppers Sven Broekaart en Thijs Zuurbier maken landelijke furore op weg-, mountainbike- of strandfiets.

In maar liefst zeven categorieën komt van jong tot oud zondag aan bod op het zware mountainbike parcours. Op de vroege ochtend trapt de jongste jeugd tot en met tien jaar af. Op en rond de Bult krijgen de deelnemers flink wat hoogtemeters voor hun kiezen. Na de Topklasse (11.30 uur), sluiten de Funklasse en dames om 13.00 uur het programma af.
Voor een aantal renners uit de regio geldt de cross tevens als test voor het NK veldrijden begin januari in Surhuisterveen. Zowel amateur Bart Ursem (Andijk) als veteraan Tino Haakman (Enkhuizen) verwachten in hun thuiswedstrijd vergelijkbaar zware omstandigheden te treffen als over enkele weken in de Friese veldrit.
Meer informatie: 06-31644758

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen