Arend Vrolijk, Riks de Leeuw, Robert Nieuweboer en Henny van Bragt. Foto: de Andijker

De vorige week gestarte crowdfundactie om Dorpshuis Centrum overeind te houden is in korte tijd al een groot succes. Het streefbedrag is € 15.000 en op het moment van ter perse gaan van deze krant staat de teller op € 7300

Dit is natuurlijk geweldig, maar het zijn vooral de verhalen van vele Andijkers hieromheen die diepe indruk maken. Zo stond beheerder Henny van Bragt vorige week met zijn mond vol tanden toen hij een contante gift van €500 in ontvangst mocht nemen van buurtbewoners van het Dorpshuis. Henny: “Ik was zo verbaasd dat ik echt even niets wist te zeggen”. En de woensdagmiddag biljartgroep heeft hun eigen kas geplunderd om ervoor te zorgen dat zij kunnen blijven biljarten.

Op de site van de actie staan onder het kopje Donateurs vele hartverwarmende reacties. Van Andijkers die hun bruiloft er hebben gehouden tot een oud Andijker die schrijft “Een Dorpshuis is belangrijk voor een dorp! Al woon ik al lang niet meer in Andijk. Ik heb warme herinneringen aan de gymles, de volleybal avonden, fanfare oefenen, muziek en schaakles op de Sportlaan.”

Wilt u ook een donatie doen?
Bezoek dan de actiepagina op; dorpshuiscentrum.kentaa.nl