zondag 23 juni 2024
spot_img

Cupcakes bakken voor het goede doel

De TV met Hart van Nederland stond aan in de woonkamer voor haar moeder en opeens hoorde dochter Véronique (9 jaar) iets dat ze interessant vond. “Het ging over een mevrouw die vertelde dat ze een operatie nodig had. Dat kon alleen in Spanje en daarvoor was een heel groot bedrag nodig,” vertelt Véronique.

Moeder en dochter keken het item over Marina Brinkman- van der Kruijs uit Hoofddorp samen verder. “In verband met bindweefsel van zeer slechte kwaliteit door Eds moet Marina haar hoofd ‘vast laten zetten’ en er is in heel Europa maar één arts die deze operatie wil uitvoeren. Die arts zit in Spanje en de zorgverzekeraar vergoed deze operatie niet. In het totaal is een bedrag van 105.000 euro nodig,” vertelt moeder Inge.

Aan de slag
Véronique wilde graag een steentje bijdragen. “Ik hoop 300 euro op te halen om aan Marina te geven. Eigenlijk het liefst 500 euro, maar dat is wel heel veel geld!” Dus werd er een cupcake actie opgezet. “Mijn moeder wist nog een goed recept en ik mocht aan de slag. De eerste cupcakes hebben we zelf geproefd en wij vinden ze heerlijk. Toen zijn we ze gaan verkopen.”

Samen de keuken in
Véronique kreeg al snel de hulp van Imke (10 jaar). “We doen heel veel dingen samen en zijn dikke vriendinnen. Dus natuurlijk vind ik het ook leuk om Véronique met deze actie te helpen,” aldus de enthousiaste Imke. De keukentafel is nu het domein van de dames: weegschaal, suiker, eieren, glazuur, beslagkom en mixer….alles heeft een plekje. Daarnaast staan diverse grote, hoge etagères vol heerlijkheden en het hele huis ruikt heerlijk. “Dit zijn er weer 70 die klaar zijn om weggebracht te worden, maar we moeten weer door. Zeker nog 50 moeten er vandaag de oven in. We willen de mensen niet te lang laten wachten.”

Diverse bedrijven bestellen
Wat klein begon werd opeens groter en groter. Heel veel bedrijven uit Andijk steunen de actie en bestelden 10-20 of zelfs 50 cupcakes voor hun personeel. “Grandioos, geweldig, super natuurlijk. Maar dat is echt heel veel werk! Gelukkig hebben we nu herfstvakantie en alle tijd,” lachen de vriendinnen. Imke blijft zelfs logeren, zodat er morgen meteen verder gegaan kan worden met de lange lijst van bestellingen.

Diverse smaken
De jonge ondernemers maken elke dag verse cupcakes in drie smaken. “Je kunt kiezen uit cupcakes met chocola, met glazuur of met kokos. Een portie gemengd mag natuurlijk ook, dan kunt u al onze smaken proeven!” Eén cupcake kost 1 euro, voor 5 euro krijgt u er 6 en voor 10 euro zelfs 12 heerlijke verse homemade heerlijkheden! Grotere hoeveelheden op aanvraag.

Doel gehaald
De wens om 300 of zelfs 500 euro op te halen voor de operatie van Marina lijkt te worden gehaald. Véronique: “Ik heb nu al 180,00 euro en met alle bestellingen van de lijst er bij is dat nog eens 200,00 euro. Maar de actie loopt nog tot eind oktober en dus zetten we nu wel in op het halen van die 500 euro. Daarnaast sparen we ook lege flessen en emballagebonnen want alle kleine beetjes helpen.”

Ook bestellen?
Wie cupcakes bij Véronique en haar vriendin Imke wil bestellen kan een e-mail sturen aan ikbakcupcakes@gmail.com. LET OP: Bestellen kan nog tot en met 30 oktober 2020. Geef aan welke smaak u wilt en hoeveel. Bezorgen in Andijk is gratis en op afspraak. Graag contant en gepast betalen. Lege flessen of bonnen aanmelden kan op het zelfde e-mailadres.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen