woensdag 24 april 2024
spot_img

Cursus levensverhalen in woord en beeld

Nieuwe cursus in de Kapel
In het najaar hopen we te starten met een nieuwe cursus; ‘Levensverhalen in woord en beeld’. Het doel van de cursus is om mensen te inspireren om een start te maken met hun levensverhaal. Daarnaast willen we samen levenservaringen delen.

Waardevolle herinneringen
Het leven is vol waardevolle ervaringen die we vast willen houden. Zonde om die te verliezen. Veel van onze dierbare herinneringen zitten in ons hoofd of in schriftjes, foto’s, dia’s, brieven, boeken, documenten en digitale archieven. Soms willen we opruimen maar vaak kunnen we onze spullen nog niet loslaten, want we willen er nog iets mee!

Van verhaaltjes tot levensverhaal
In de cursus proberen we je een beetje te helpen om ervaringen, gedachten, woorden en beelden bij je los te weken. En zo ontstaan er waarschijnlijk spontaan losse verhaaltjes die je verrast weet her te beleven. En voor je het weet, rijgen de verhaaltjes zich als een ketting tot prachtige, leuke, maar soms ook ontroerende levensverhalen. En dan is het fijn om in dit proces een beetje te leunen op ervaringen van anderen, die daar al langer mee bezig zijn. Zij kunnen je wellicht helpen in je boeiende zoektocht naar jouw levensverhalen.

Schrijven ruimt op
Veel nog niet opgeruimde spullen kunnen de feitelijke basis vormen voor verhaaltjes. Om te schrijven moet je ordenen. Je kijkt terug en beziet je leven met andere ogen. En als je ‘alles op een rijtje zet’ krijg je soms nieuwe inzichten. Soms snap je dan dingen opeens veel beter. Maar het belangrijkste is dat schrijven en tekenen je leefplezier kunnen bieden. Want schrijven en tekenen is leuk, en het ruimt op, zeker in je hoofd.

Informatieavond 7 september
Op dinsdag 7 september 2021 zullen Ineke Ruiter en Roel Doef in de Kapel, Middenweg 48 te Andijk, een toelichting geven over de te houden cursus ‘Levensverhalen in woord en beeld’. Vanaf 19.15 uur staan de koffie en de thee klaar. We starten om 19.30 uur en het programma duurt tot 21.30 uur.

Kijk voor het verhaal van Roel Doef op www.andijker.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen