vrijdag 24 mei 2024
spot_img

DAT ZAL MIJ NIET GEBEUREN…

Dacht ik altijd, als ik iemand hoorde over gehackte computers, beroving, zakkenrollerij of fraude. Hoe arrogant is deze gedachte geworden. Het is nu ook mij overkomen!

Ik kreeg ’s middags een appje van mijn dochter, die in het buitenland woont, dat haar telefoon per ongeluk in de wasmachine was geraakt.
Ze had nu een leentoestel, dit is mijn nieuwe nummer, dat andere kun je verwijderen. Ik heb een nieuwe besteld, die komt vrijdag, maar ik heb een probleempje!

Wil jij me helpen met het betalen, want het lukt me niet, ik betaal het je morgen terug. Ze appte me de naam en bankrekeningnummer en het bedrag, geld overgemaakt. Een behoorlijk bedrag, ik vroeg nog, is dat alleen voor je telefoon? Ja en een Mac Book.

Het betaalde geld wordt direct teruggestort, het moet in 3 Tikkies betaald worden. Dat lukte, gelukkig, niet. Ik krijg net een mail, dat het op een ander bankrekeningnummer overgemaakt moet worden, via de Rabobank, maar dat geld is nog steeds niet teruggestort, dat komt echt goed.

Toch maar gedaan, maar het bleef in behandeling, toen vroeg ze, wil je niet nog een keer proberen met die Tikkies. Niet geprobeerd.
Gebeld met de Bank, mevrouw, ik ga het voor U nakijken, het lijkt veel op fraude……Ik ga U doorverbinden met de fraude afdeling: Mevrouw, U bent opgelicht, het was geen app bericht van Uw dochter, maar van een oplichter! U heeft geluk, dat we de 2e betaling tegengehouden hebben en het andere bedrag staat als het goed is, na een paar dagen weer op Uw rekening.

U kunt gewoon Uw dochter bellen op haar eigen nummer en daarna aangifte doen bij de politie! Ik belde mijn dochter, die wist nergens van, ik zei: We zijn opgelicht. Waar heb je het over?

Zij wist natuurlijk nergens van, hoe kan dat nou? Ja, zo is het net, als je denkt, dat je met je dochter appt, die vertrouw je! Toen viel bij mij pas het kwartje, denk dus nooit, dat het jou niet zal gebeuren, want het gebeurt ook mij en ook jou, ze zijn zo geraffineerd!

Het is gelukkig goed afgelopen, want dankzij het alert optreden van de bank, is alles goedgekomen en staat het geld weer op mijn rekening! Eerst denk je, ik vertel het aan niemand, want je schaamt je dood, dat je zo stom gedaan hebt, maar verstand en gevoel zijn verschillende dingen!

Wees gewaarschuwd!
(naam bij redactie bekend)

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen