maandag 26 februari 2024
spot_img

De 15de Hobby & Kunstroute in Enkhuizen

Op zaterdag 14 mei van 11.00 – 17 is publiek van harte welkom tijdens de 15de Hobby & Kunstroute in de Boerenhoek in Enkhuizen.
Na het afgelasten in 2020 en 2021 is er dit jaar weer een Hobby & Kunstroute! In de karakteristieke Boerenhoek van Enkhuizen wordt deze voor de 15de keer georganiseerd en staat in het teken van Hobby en Kunst. De organisatie van dit evenement gaat er weer volop voor!

Het idee achter de Hobby & Kunstroute is dat één keer per jaar een aantal bewoners in de Boerenhoek hun tuin openstellen voor publiek en geven hobbyisten/ kunstenaars de gelegenheid in hun tuin te exposeren in een gezellige, ongedwongen sfeer. Dit vindt in de veelal ‘verborgen’ tuinen van dit prachtig stukje beschermd stadsgezicht plaats. Traditioneel wordt de dag opgeluisterd door muzikanten. De organisatie streeft naar een zo groot mogelijke diversiteit.

De Boerenhoek is een buurt in de binnenstad van Enkhuizen, waar de mensen vaak onverwacht gevormde, soms hele grote en vooral prachtige tuinen hebben. Dat komt omdat in vroegere tijden veeboeren en akkerbouwers hun bedrijf binnen de stadswallen hadden gevestigd. De ruimte, die achter bleef nadat de stadsboeren verdwenen waren, is ingenomen door tuinen. De grachten waardoor de boeren dagelijks met hun schuit en praam naar weilanden en akkers voeren zijn ook behouden gebleven. Dit beschermde stadsgezicht met boerderijen en grachten met schuitenhokken aan de walkant vormen een levendige herinnering aan die periode. Het is prachtig om er rond te wandelen.

Inmiddels is de Hobby & Kunstroute Enkhuizen een goed bezocht evenement, gelukkig zonder dat het te druk wordt. Je komt via verschillende routes door mooie straatjes en in prachtige tuinen; een geweldige ontdekkingstocht door dit mooie plekje in Nederland.

Wilt U zich ook aanmelden voor deze Hobby & Kunstroute als tuinbezitter in de Boerenhoek in Enkhuizen of als hobbyist of kunstenaar tijdens dit evenement? Inlichtingen en aanmelden: Yvon Haakman (secretaris), tel. 06 10059851 of via ap.haakman@quicknet.nl.

Het programma vindt u bij het VVV, de boekwinkels en tuincentra, maar natuurlijk ook op www.hobbyenkunstroute.nl

Bij slecht weer op zaterdag 14 mei zal het evenement verplaatst worden naar zaterdag 28 mei a.s.

De locatie van de deelnemende tuinen is te herkennen aan de vlag van de Hobby & Tuinroute.

Meest gelezen laatste 7 dagen