zaterdag 15 juni 2024
spot_img

De 40MM keert € 98.750,- uit aan 79 projecten

Eindelijk konden we weer echt wandelen om ondersteuning te bieden!

De 40MM (40.000 meter mars) is de sponsorwandeltocht in West-Friesland welke sponsorgeld bijeen brengt om verschillende projecten te ondersteunen in de minder ontwikkelde landen. Geheel georganiseerd door vrijwilligers wordt al het sponsorgeld besteed aan de projecten!

Dit jaar verliep gelukkig weer net als voor corona. De 49e editie telde bijna 800 wandelaars en naast de opgehaalde sponsorgelden hebben we ook verschillende donaties ontvangen en een mooi bedrag vanuit de Rabo ClubSupport. Zo zijn we met elkaar toch in de mogelijkheid gesteld om iets voor alle goede doelen te kunnen betekenen, vooral in deze moeilijke tijden kunnen alle projecten deze hulp goed gebruiken. Ook is er twee keer wereld wijd gewandeld!

Dit jaar zijn er 79 projecten die een financiële bijdrage van € 1.250,- krijgen vanuit de Stichting 40MM. Met al deze projecten wordt contact gehouden door de verschillende werkgroepen en contactpersonen in West-Friesland. Zo kunnen we er zeker van zijn dat al het geld goed wordt ingezet en krijgen we ook veel terugkoppeling met betrekking tot de besteding hiervan, dit is altijd erg mooi om te zien. We hebben, vanwege de financiële crisis, waar ook de minder ontwikkelde landen mee te maken hebben, het uit te keren bedrag per project verhoogd van € 1.000,- naar € 1.250,-. De ontvangers hebben aangeven hier heel blij mee te zijn en bedanken iedereen die zich hiervoor heeft ingezet.

Besteding sponsorgelden
De 79 projecten besteden het sponsorgeld aan lokale, kleinschalige projecten die voor een structurele verbetering zorgen. Voor een overzicht van alle werkgroepen uit heel West-Friesland en de verschillende projecten welke ondersteund worden, kunt u kijken op onze website www.40mm.nl.

De 40MM in 2023: een jubileumeditie!
Een groep enthousiastelingen van de diverse werkgroepen en het bestuur is al druk bezig om de 50e editie van de 40MM weer tot een groots succes te maken. Met een korte of lange route willen we iedereen de mogelijkheid geven om te genieten van het wandelen in het prachtige West-Friese landschap en met uw bijdrage helpen we weer vele mensen in de minder ontwikkelde landen.
Bij het wandelen geldt ‘meedoen is belangrijker dan uitlopen’, dus een klein stukje wandelen is al prima! De 40MM is er om saamhorigheid te bevorderen met alle mensen in de minder bedeelde landen. Alle betrokkenen (wandelaars, sponsors, vrijwilligers) doen hier graag een stapje meer voor.

Om alvast in de agenda te zetten:
de 50e 40MM: zaterdag 20 mei 2023.
Tot dan! Het bestuur van de 40MM

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen