zaterdag 13 april 2024
spot_img

De Andijker anno NU

Tijden veranderen en de Andijker verandert mee. Nog steeds valt uw dorpskrant wekelijks gratis op de mat, nog steeds herkenbaar en graag gelezen. Maar met andere mensen en andere technieken.

De artikelen en advertenties worden nu allemaal digitaal aangeleverd. Een enkeling komt nog met een handgeschreven bericht, maar het meeste materiaal komt binnen op de e-mail: info@andijker.nl.

De eigenaars
De Andijker is onderdeel van uitgeverij de Nederlandse en de eigenaars zijn Peter en Tina Ligthart. “De Andijker is geliefd bij lezer en adverteerder. Hier leest u het lokale nieuws, nieuws dat geen Andijker wil missen. Wie niet (meer) in Andijk woont leest online toch nog steeds mee. Ook op Facebook heeft de Andijker een eigen pagina,” aldus Peter. “De krant gaat met zijn tijd mee en daar hoort het digitale netwerk ook bij.”

Opmaak is puzzelen
Karin is de vaste vormgeefster van uw Andijker. Elke week puzzelt zij de pagina’s weer vol. Sommige advertenties hebben een vast plek en andere wisselen, soms is er veel nieuws en soms moet je het nieuws echt zoeken. “Gelukkig heb ik inmiddels de nodige ervaring en raak ik er niet meer van in de stress. Het past altijd en als ik dan weer leuke reacties ontvang, ga ik blij verder met de volgende krant. Want het werk is hier nooit gedaan!”

Gratis, niet voor niks
De Andijker maken kost niet niks. Een krant maken kost geld, veel geld. Ook de gratis krant op uw mat komt niet gratis tot stand. Een krant die gratis verspreidt wordt en geen abonnees heeft, kan alleen tot stand komen als er voldoende inkomsten uit advertenties zijn. De verspreiding van de kranten wordt gedaan door een grote groep bezorgers. Zij zorgen bij weer en wind dat de krant in uw bus valt. Heeft u een nee/nee sticker, dan mogen ze hem helaas niet meer inwerpen. Gelukkig kunt u een gratis ‘wel Andijker sticker’ophalen. Dan mist u niks!

Uitrijden van stapels
Jarenlang konden we rekenen op Martinus de Vries, die trouw week in week uit zorgde dat de Andijkers bij de bezorgers kwamen. Ook zorgde hij dat er een extra stapel lag op vast plekken zoals in de buurthuizen en bij de Dekamarkt. Martinus kwam in december 2020 vrij plotseling te overlijden. We missen zijn praatje nog regelmatig. Momenteel nemen anderen de uitrijtaak op zich.

Blij met de adverteerder
Adverteerders brengen u door middel van hun advertentie in de Andijker op de hoogte wat zij voor u kunnen betekenen. In handel en zaken, in vakbekwaamheid en in voordeel, in advies en natuurlijk van de nieuwste feitjes. “Wij kennen onze lokale ondernemers en zij kennen ons!”

Redactioneel
Heeft u een leuke hobby, iets georganiseerd of gebouwd, een bijzonder verhaal te vertellen? Stuur een kort mailtje aan info@andijker.nl en dan nemen we contact met u op. Wellicht komt de journaliste bij u langs voor een interview en foto en zien we ook u binnenkort in de beste krant van Andijk?

Altijd goed
Eén van de journalisten is Olga. Zij schrijft de tekst na een interview en merkt dat mensen dat soms best spannend vinden. “Sommige mensen hebben eerder een minder leuke ervaring gehad met kranten en zijn daardoor wat huiverig. Gelukkig kan ik iedereen gerust stelen: u krijgt mijn tekst als eerste en pas na uw akkoord stuur ik het in naar de redactie. Er kán gewoon niks misgaan!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen