zaterdag 13 april 2024
spot_img

De Andijker toen en nu: veiling

De aanzet tot het organiseren van een veiling ontstond vanuit muziekvereniging Excelsior. Zij wilden nieuwe uniformen aanschaffen, de vraag was hoe dit te financieren. Een veiling werd geopperd, maar dan niet alleen tbv Excelsior, maar ook ten behoeve van andere sport-, muziek- en zangverenigingen in Andijk.

22 januari 1966 is de eerste veiling gehouden, sinds die tijd zijn er natuurlijk veel dingen veranderd, maar ook wel hetzelfde gebleven. Zo wordt er nog steeds door de wijklopers gevraagd aan de mensen of ze iets willen geven tbv de veiling en wordt er nog steeds met afslagers gewerkt en wordt de veiling gehouden in Cultura.

Vroeger werd er geboden door de hand-en later catalogus op te steken, waarna een aantal over de zaal verdeelde personen de naam riepen naar de afslager, zodat die genoteerd kon worden door de schrijver met daarbij het bedrag, terwijl een teller het totaal bijhield met een telmachine.
Nu krijgt iedere bezoeker na het invullen van een formulier met persoonsgegevens, wat vervolgens verwerkt wordt in de computer, een kopersnummer waarmee geboden kan worden. Bij een koop wordt het nummer ingevoerd met het bedrag, de naam wordt dan meteen getoond op een groot scherm, een kopersbon rolt uit de printer en de computer houdt de totaalstand bij, hiermee worden ook de rekeningen gemaakt. Op het scherm worden foto´s van de koopjes getoond.
Door corona geen veiling vorig jaar, we zijn nog in overleg of we dit jaar iets alternatiefs kunnen doen, dit hoort u nog van ons.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen