woensdag 24 april 2024
spot_img

De Avond van Andijk

De Avond van Andijk zal voor de 15e keer georganiseerd worden op vrijdag 1 juli. Voor jong en oud is de Avond inmiddels een begrip. Ook deze editie zal de avond weer een feest van herkenning worden.

Op de Rheino’s stage beginen BANWAKAOOM. Een voorstelling van deze waanzinnige act betekent swingen, meedoen en nog meer swingen! Een spetterend concert voor de hele familie! Na BANWAKAOOM is het tijd voor Bente.

Bente. Foto aangeleverd

Bente is zangeres en actrice. Ze is bekend door de singles ‘Ga Maar’ en ‘Nee is Nee’ die ze met Maan uitgebracht. Vele zullen haar kennen uit de hoofdrol in de film Kappen!’ en ze speelde in de hit-serie ‘Soof 2’ en is te zien in de populaire (film)serie ‘Misfit’. Bente is veel te horen op de radio, en op de Avond van Andijk kun je haar live aanschouwen op onze Rheino’s stage.

Na Bente wordt er uitgepakt met de boys van Fokke Simons. Zij zijn inmiddels goed op dreef. Afgelopen jaar brachten zij plaat na plaat uit, waaronder de gloednieuwe EP Helemaal Verdwaald. Door hun spetterende shows op het podium in hun ster reizende en groeit hun fanbase met de dag. In augustus 2021 lanceerde ze hun nieuwste single Adder ft. Antoon.
Ze staan op de Avond van Andijk en ze zullen ze de lat van voorgaande boybands ongetwijfeld verleggen.

STUK! Foto aangeleverd

De Rheino’s sluit af met STUK. STUK bestaat uit Giel de Winter (DJ) en Stefan Jurriens (MC). Je zal ze voornamelijk kennen van hun eigen YouTube kanaal StukTV met ruim 2.3 miljoen abonnees, waar ze samen met Thomas van der Vlugt bizarre, grappige en uitdagende content maken. Maar als DJ’s staan ze inmiddels ook bekend om hun hoge party-gehalte en energieke liveshows. Stilstaan is geen optie! Tijdens een set van Stefan en Giel wordt de hele boel gesloopt. Inmiddels hebben ze al op veel grote festivals en in bekende clubs gestaan, nu zijn ze helemaal klaar voor de Avond van Andijk.

Op het hoofdpodium starten de lokale helde; The Generations. Deze band speelt onder leiding van Menno Bruin en Eva Lena eigen werk en smaakvolle covers.

Na The Generations is het tijd voor Marius. Deze volkszanger uit Medemblik heeft zijn sporen verdient op vele podia en zal garant staan voor een feest. Na Marius is het tijd voor een feest van herkenning, traditiegetrouw gebracht door Marsha & Friends. Marsha & Friends zijn inmiddels geen onbekende meer op het podium van De Avond van Andijk. In 2019 speelden ze een tribute to Fleetwood Mac. Dit jaar is de powerpop van Blondie aan de beurt. De band met de blonde frontvrouw die rock, punk, disco, reggae en hiphop samenbracht tot een unieke sound en wereldhits scoorden als “Denis”, “Call Me” en “The Tide Is High”. De “blonde” frontvrouw Marsha zal ook deze keer met haar ervaren muzikanten Friends een spetterende en energieke tribute ten gehore brengen.

Rowwen Hèze. Foto aangeleverd

De avond is niet compleet zonder een Nederlandse gigant. Ze stonden al lang op het verlanglijstje. Helemaal vanuit America naar West-Friesland; Rowwen Hèze. Rowwen Hèze op z’n best; als ze de zaal moeten veroveren is de band in z’n element. Een feest van troost, zo wil je ze zien op het podium. Zodra het startsein wordt gegeven gaat de vlag in de grond en doet Rowwen Hèze waar ze het beste in zijn; muziek maken, een feest bouwen voor de mensen. Het was een kwestie van geduld… maar ze staan op de Avond van Andijk.

Op deze avond vol tradities kunnen de Locals niet ontbreken. Zelf vinden zij dat ook en zijn daar niet bescheiden over. “Géén Avond van Andijk zonder The Locals, maar ook geen Locals zonder de Avond van Andijk” De 14-koppige band staat in deze samenstelling maar één keer per jaar op het podium speciaal voor dit evenement. Dit maakt het voor iedereen die hierbij betrokken is, altijd iets om naar uit te kijken. Eigen publiek,…prachtige sfeer,…spelen met stuk voor stuk geweldige muzikanten,…..en dat allemaal uit de eigen regio!! Met de drukke agenda’s van alle leden is het een hele opgave om de repetities te plannen, een thema te bedenken en weer een mooie show neer te zetten. Het is uiteraard wél weer gelukt! “We love it when a plan comes together”. The Locals nemen ons mee terug naar de tijd van twéé TV-kanalen, The A-Team, te grote schoudervulling, Flippo’s, Buckler, Walkman’s en Miami Vice. Maar belangrijker nog…naar de tijd van Madonna, Wham, Doe Maar, USA for Africa, Whitney Houston en ga zo maar door…..Kortom een heerlijke muzikale “trip down memory lane” en de perfecte afsluiter van de avond van Andijk 2022!!

Op het splinternieuwe Singer songwriterpodium komen twee steengoede bands die aan de wieg van een mooie carrière staan… en dan zijn het nog “locals” ook. Pointless Arrow en Searching Valentine zullen daar vol gas gaan met hun werk.

Wat een avond gaat dit weer worden, De organisatie en alle vrijwilligers kijken er naar uit om er weer een spetterend feest van te maken!

Kinderactiviteiten

De Avond van Andijk. Hét uitje voor het hele gezin! Dit jaar zijn er nog meer leuke activiteiten bij de Avond van Andijk voor jong en oud.

Ook dit jaar hebben we weer het foodplein voorzien van talloze te gekke foodtrucks die de hongerige festivalbezoeker van alles te bieden hebben zoals; Verse handgesneden friet, Smokey Burgers vanuit de BBQ, Turkse Pizza, Wafels & Smoothies, Verse Pasta, Saté & Loempia en heerlijke Frozen Yoghurt.
Huub Cooijmans is natuurlijk weer van de partij en zal met zijn twee spectaculaire shows van 30 min je verstelt doen staan van zijn kunsten zoals; jongleren, goocheltrucs, fakkels jongleren en nog veel meer.

Nieuw dit jaar is dat je midden op het terrein een ritje kunt maken in de zweefmolen en er is vermaak in het Avond van Andijk dorp. In het Avond van Andijk dorp vind je een heuse fotostudio, kun je je haar laten doen in de haarsalon, koekjes bakken in een bakkerij, snoep kopen in de snoepwinkel en je laten schminken in de schmink salon.

Natuurlijk kun je weer klimmen en klauteren op één van de luchtkussens en je maakt kans op een Meet en Greet met niemand minder dan de mannen van STUK! Hiervoor moet je nog wel even de rebus op deze pagina oplossen.
Het kan allemaal bij de Avond van Andijk!

Speurtocht:
Voor de slimmeriken en speurneuzen die naar de Avond van Andijk komen is er dit jaar een speurtocht uitgezet. Bij de entree ontvang je een flyer met een speurtocht. Hierop staan diverse vragen die je op het terrein kunt terugvinden. Ga op zoek naar de juiste antwoorden door het terrein te verkennen en goed om je heen te kijken.

Aan de hand van de juiste antwoorden bij de vragen kun je een zin vormen. Volg deze aanwijzing en wie weet waar je uitkomt.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen