maandag 15 juli 2024
spot_img

De avonturen van kat Spring

Ella Molenaar uit Andijk geeft in eigen beheer een heruitgave uit van haar eerste en derde kinderboek. Het zijn de boekjes ‘Spring en de Sneeuwpoes’(2010) en ‘Spring moet een bril’ (2013), nu samen in één bundel.

Waar gaan de verhaaltjes over?
In ‘Spring en de Sneeuwpoes’ gaat kat Spring samen met zijn vriendje Jopie een Sneeuwpoes maken. Wanneer Spring en Jopie het koud krijgen, gaan ze naar huis en nemen Sneeuwpoes mee naar binnen, maar is dit wel een goed idee?
‘Spring moet een bril´. Spring vindt het helemaal niet leuk dat hij een brilletje moet, misschien wordt hij wel gepest? Inspiratie tot het bedenken van dit verhaaltje is het nichtje van Ella geweest, zij moest op jonge leeftijd een bril.

Over de auteur
Ella tekent al heel lang. Door haar schoolmeester werd ze aangespoord om te tekenen zoals zij denkt dat het is. De natuur, haar helaas overleden kat Spring en nu de katten Beertje en Japie geven haar inspiratie om te tekenen en schilderen. In de verhaaltjes probeert ze een educatief element te verwerken. Ook zijn er tentoonstellingen van het werk van Ella geweest. In 2010 heeft ze een aanmoedigingprijs gewonnen voor ‘Dikke poes in mand’. Ella is afgestudeerd als assistent-bibliothecaresse en heeft 31 jaar als studiezaalmedewerkster in een bibliotheek in Amsterdam gewerkt. Nu is ze enthousiast vrijwilligster voor de boeken bij Dorcas te Andijk.

Hoe is de bundel met de twee prentenboeken De Avonturen van kat Spring te verkrijgen?
De prentenboeken zijn nu samen in één bundel verkrijgbaar, rijk geïllustreerd, 72 pag. Prijs €10,00, verzendkosten €4,00.
Het kan worden opgehaald of worden verzonden. Contact: e.moleaaar60@gmail.com. Het prentenboek ‘De avonturen van kat Spring’ is te koop bij boekwinkel Bruna in het Streekhof te Bovenkarspel, boekwinkel Stumpel te Medemblik en vanaf 5 januari 2022 ook verkrijgbaar bij kringloop Dorcas te Andijk. Van de verkoopprijs gaat er een gedeelte naar Dorcas.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen