donderdag 18 juli 2024
spot_img

De baard als sieraad, hip en eigentijds

Luke de Jong (25) wordt door de meeste mensen Luke de Barber genoemd. “Die naam heb ik overgehouden aan mijn tijd dat ik werkte bij een Barbershop in Purmerend. Sinds juli 2021 heb ik mijn eigen Barbershop in een prachtig pand aan de Hoofdstraat in Bovenkarspel. Mannen, van jong tot oud, met én zonder baard zijn bij mij van harte welkom voor een knip, trim en/of scheerbeurt.”

Luke vertelt: “In mijn zaak ervaar je een mix van ‘old school’ met een moderne twist. Het is een moderne lichte ruimte, maar de aankleding is wat eigenwijs. Zo heb ik bijzondere stoelen en items staan die sfeer geven. Er hangt hier sowieso een bijzondere sfeer, omdat er alleen maar mannen komen! Ik geef mijn klanten graag een leuke beleving en neem de tijd voor ze.”

Vierde generatie
Binnen de familie is Luke de vierde generatie kapper. “Mijn overgrootvader had een kapsalon in Andijk. Opa knipte en oma hielp bij het watergolven inzetten. Van mijn overgrootvader heb ik zelfs kapperspullen in mijn zaak staan, ze zijn me dierbaar. Om die sfeer verder door te zetten heb ik ook een kassa uit 1966 aangeschaft. Authentieke kappersstoelen, met asbakken in de armleuningen, maken het plaatje compleet. “ Ook hun dochter- mijn oma- was kapster. Ook haar dochter- mijn tante- had een kapsalon, waar ik vaak kwam . Het sfeertje in de kapsalon vond ik altijd prettig en zo geniet ik nu ook in mijn eigen kapperszaak.”

Personaliseren
“Alle mannen kunnen bij mij terecht voor een ouderwetse nette herencoupe en/of baard. Ouderwets betekent niet dat ik geen moderne apparatuur gebruik of moderne technieken, ouderwets betekent voor mij vooral: met zorg, de tijd nemen, samen kiezen voor een kapsel wat bij de persoonlijkheid en de vorm van het hoofd past. Luke vervolgt: “Luisteren naar de wens van de klant is belangrijk en geef ik geef advies. Soms zien mensen iets op een plaatje wat ze helemaal geweldig vinden, maar laat ik zien waarom die coupe niet geschikt is. Dat kan te maken hebben met de vorm van iemands hoofd, met de haarinplant/inhammen of bijvoorbeeld dat iemand te veel of te dik haar heeft voor dat kapsel. Ik zorg voor een complete coupe, die ook echt bij de persoon past. Maar alles in overleg.”

Mooie look
Ben je benieuwd? Kom gezellig een keer langs voor een knip- of scheerbeurt. Een afspraak is snel gemaakt! De jongste heren mogen plaats nemen op de motor terwijl Luke hun haren weer in model knipt. Luke is er als barbier voor die mannen met baarden en snorren, die trots zijn op hun gezichtsbeharing en een mooie baard als sieraad dragen. Maar ook voor de heren zonder baard of snor is Luke er. “Iedereen gaat hier de deur uit met een passende, mooie look!”

Maak een afspraak
Luke de Barber -herenkapper en barbier- vindt u op de Hoofdstraat 231a, 1611AG in Bovenkarspel. Een afspraak maakt u gemakkelijk online via de website www.lukedebarber.nl of mail uw vraag aan info@lukedebarber.nl. Gratis parkeren kan op het ruime parkeerterrein aan de achterzijde van het grote pand.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen